Computer beveiligen: Beveiligings Software

Het beveiligen van je computer is erg belangrijk. Zorg dat er op je computer in ieder geval een goed antivirus programma is geïnstalleerd. Er zijn tal van gratis virusscanners zoals Avira Antivirus. Naast een virusscanner is een firewall eigenlijk ook noodzakelijk. Een goede firewall is ZoneAlarm. Dankzij een firewall worden kwaadaardige websites en emails geblokkeerd.

Verder heb je nog een aantal andere soorten software, zoals cleaners om je harde schijf op te schonen. Dit is niet alleen handig tegen verkeerde bestanden (spyware, adware, malware) maar ook om meer ruimte op je harde schijf beschikbaar te maken. Als laatste noemen we nog de encryptie software. Met encryptie kun je bestanden versleutelen (beveiligen) zodat een ander ze niet kan openen. Handig voor bijvoorbeeld gevoelige documenten op je PC. Een goed encryptie programma is EncryptDrop.

Download hier nu dus gratis Nederlandse software om je computer te beveiligen. Antivirus programma's, cleaners, firewalls, alles Nederlandstalig!