Cdex downloaden

Steeds meer mensen ‘rippen’ hun CD’s. Dit komt eigenlijk neer op het kopiëren van een CD. Dit kan zijn voor een betere audiokwaliteit omdat je de CD’s ook graag wilt digitaliseren. Alleen.. je mist dan wel een hoop informatie. Over de muzikant en over de liedjes.

Voor u gaat ‘rippen’ kan CDex de tracknamen ophalen van de cddb-database, zodat alle id3-tags goed worden ingevuld. U kunt op basis van de id3-tag informatie zelf bepalen hoe CDex de bestandsnamen van de gekopieerde nummers samenstelt.

CDex heeft onder opties nogal wat geavanceerde instellingsmogelijkheden om onder andere het volume te normaliseren, de manier van inlezen te veranderen en veel opties voor de diverse encoders. Natuurlijk kan je de opties ook laten voor wat het is.

CDex is een zeer compleet programma, want naast een ripper en een converteerprogramma is het ook een mediaspeler. Verder ondersteunt het programma CDDB, wat inhoud dat CDex de titelinformatie van een geripte cd van internet kan importeren. En dat scheelt je veel invoerwerk. Download CDex hieronder gratis!