Onze blog artikelen | Downloads, PC tips en trucs & handige weetjes!

Via ons blog plaatsen we regelmatig nieuwe (uitgebreide) artikelen die betrekking hebben op de meest gestelde vragen van bezoekers. Het zijn stuk voor stuk handige weetjes en goede tips waar u echt iets aan heeft als regelmatig computergebruiker.

Een blog kan gaan over een specifiek soort software, maar kan ook een meer algemeen karakter hebben (veilig internetbankieren, computer sneller maken, veilig backups maken). Heeft u zelf suggesties? Neem gerust contact op, en wellicht gaan we het behandelen in een komend blog post!
 

Top 3 streamingdiensten

14 januari 2022 - Het is bijna niet meer voor te stellen, een week wachten op een nieuwe aflevering van je favoriete serie. Na die spannende cliffhanger leek die week wel een eeuwigheid te duren. Gelukkig is wachten niet meer nodig en kun je nu in één weekend een heel seizoen van een serie bingewatchen en dat allemaal dankzij de komst van streamingdiensten!

Lees meer...

10 Dingen die we allemaal haten bij muziek downloaden

12 april 2015 - Bij muziek downloaden komen allerlei mooie voordelen kijken. Maar soms komt er iets om de hoek dat ervoor zorgt dat je er even genoeg van hebt. En met jou zijn er velen die hetzelfde denken. Muziek downloaden is geweldig maar soms kun je simpelweg tegen vervelende dingen aanlopen.

Lees meer...

3 Redenen waarom je vaker een back-up moet maken

08 april 2015 - Een back-up maken: de een ziet het als essentieel terwijl de ander het gewoon links laat liggen. Maar uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de mensen die een back-up maakt na een computercrash een stuk gelukkiger is. Dat is natuurlijk logisch: je bent niet het grootste deel van jouw bestanden kwijt.

Lees meer...

8 Redenen om niet te betalen voor muziek downloaden

02 april 2015 - Muziek downloaden is een van de meest voorkomende activiteiten op het internet. Veel internetgebruikers luisteren overal waar zij zijn naar muziek: thuis op de computer, onderweg naar het werk en op vakantie.

Lees meer...

Geen zin in nieuwsgroepen? 3 Alternatieven die je kunt gebruiken

29 maart 2015 - Nieuwsgroepen zijn handig om bestanden zoals muziek en films te downloaden. Maar niet alle nieuwe en oude films en albums zijn op de newsservers te vinden. Het is in zulke gevallen nodig om een van de goede alternatieven voor nieuwsgroepen te gebruiken.

Lees meer...

Torrents downloaden: niet zo ingewikkeld als je denkt

25 maart 2015 - Wanneer mensen horen over Torrents dan verschijnen er in eerste instantie vaak vraagtekens. Want wat zijn eigenlijk de mogelijkheden als je wilt beginnen met Torrents downloaden? Er wordt vaak gedacht dat het downloaden via Torrents ontzettend ingewikkeld is, maar gelukkig is het allemaal eigenlijk heel makkelijk.

Lees meer...

13 Dingen over bestanden delen die je misschien niet wist

23 maart 2015 - Bij bestanden delen draait het allemaal om snelheid en accuratie. Hoe sneller je de bestanden gevonden hebt hoe eerder je deze kunt delen. Natuurlijk moet alles tijdens het delen zo zorgvuldig mogelijk gebeuren.

Lees meer...

Het grootste probleem met virusscanners, en hoe je het oplost

22 maart 2015 - Virusscanners zorgen ervoor dat we geen risico lopen dat we vervelende virussen krijgen. Maar toch kan deze beveiligingssoftware af en toe problemen opleveren. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat de computer opnieuw opstart of onnodig bestanden wist.

Lees meer...

De ultieme stappenlijst voor bestanden inpakken

18 maart 2015 - Bestanden inpakken is een gemakkelijke klus maar kan tijdens de eerste keer nog problemen opleveren. Want hoe vind je nu de beste software om bestanden in te pakken en hoe kun je het allemaal controleren? Hier gaan wij in dit artikel op in.

Lees meer...

Waarom wij graag back-ups maken (en jij het ook moet doen)

16 maart 2015 - Back-up, het is de basis van een goed computergebruik. Want hoe vaak komt het niet voor dat een computer zomaar crasht en alle bestanden ineens weg zijn. Daarom delen wij in dit artikel waarom wij zelf altijd back-ups maken (en waarom jij dit ook moet doen).

Lees meer...

Verslaafd aan nieuwsgroepen? Wij ook. 6 Redenen waarom wij niet stoppen

11 maart 2015 - Wij zijn niet te stoppen als het op nieuwsgroepen aankomt, het lijkt soms net een verslaving. Er is zoveel moois op het internet verkrijgbaar en dankzij de newsservers komt het allemaal nog sneller en nog gemakkelijker onze kant op. Wij delen in dit artikel waarom wij echt niet kunnen stoppen.

Lees meer...

7 Antwoorden op Veelgestelde vragen over back-up maken

09 maart 2015 - Een back-up maken is essentieel om je bestanden te behouden. Het kan zomaar voorkomen dat anderen proberen de bestanden te stelen of dat je computer crasht. Regelmatig een back-up maken is dan ook zeker aan te raden, maar hoe doe je dat nu? In dit artikel geven wij 7 antwoorden op veelgestelde vragen over een back-up maken.

Lees meer...

10 Antwoorden op vragen over nieuwsgroepen

08 maart 2015 - Nieuwsgroepen worden steeds meer gebruikt om nieuwe films, muziek en andere bestanden binnen te halen. Maak je nog niet uitgebreid gebruik van nieuwsgroepen? Dan heb je op dit moment vast enkele vragen. Wij zullen in dit artikel 10 antwoorden op vragen over nieuwsgroepen geven.

Lees meer...

7 Dingen die je over bestanden inpakken moet weten

04 maart 2015 - Bestanden inpakken om te versturen naar anderen is een van de gemakkelijkste manieren om deze te delen. Je kunt alles binnen een handomdraai inpakken en vervolgens versturen via e-mail, op een USB-stick zetten of via netwerken met elkaar delen.

Lees meer...

5 Geweldige redenen om torrents te gebruiken

02 maart 2015 - Torrents zijn een gemakkelijke manier om nieuwe bestanden binnen te halen. Deze worden veel gebruikt om films en muziek binnen te halen. Nog niet iedereen maakt hier gebruik van terwijl het ontzettend gemakkelijk is.

Lees meer...

8 Veelvoorkomende misvattingen over virusscanners

28 februari 2015 - Virusscanners zijn ontzettend handig: je bent tijdens het computer- en internetgebruik altijd beschermd tegen gevaren. Toch bestaat er bij velen niet altijd duidelijkheid over de mogelijkheden van de scanners. De een denkt altijd beveiligd te zijn terwijl de ander juist moeite heeft zichzelf te beschermen.

Lees meer...

Geen tijd? Geen geld? Geen probleem! Gratis je bestanden inpakken

23 februari 2015 - Om van een groot aantal bestanden een enkel pakket te maken heb je software nodig. Er zijn verschillende programma's die hierbij kunnen helpen. De een werkt sneller, gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de ander. Wij beschrijven hieronder daarom meerdere programma's om bestanden mee in te pakken.

Lees meer...

12 Tips en tricks voor succesvol downloaden met nieuwsgroepen

23 februari 2015 - Gebruik altijd een newsserver als je bestanden wilt downloaden. Hier staan de bestanden opgeslagen. Voor een klein bedrag per maand mag je hier gebruik van maken. Je betaalt hier gemiddeld €7,50 per 30 dagen voor.

Lees meer...

10 Niet te ontkennen redenen waarom mensen virusscanners haten

18 februari 2015 - Wanneer je een gratis virusscanner downloadt dan mag je hier vaak maar een korte tijd gebruik van maken. Dit is ontzettend vervelend want na 30 dagen moet je er al voor betalen. Als je op dat moment nog steeds bescherming op je computer wilt hebben betaal je hier al snel een hoog bedrag voor.

Lees meer...

Dit moet je NIET doen als je muziek wilt downloaden

16 februari 2015 -

Luister je graag muziek en wil je nieuw muzieknummers en -albums binnenhalen? Muziek downloaden is nog steeds een van de meest gebruikte manieren om de laatste nummers van bekende artiesten te scoren. Maar nu downloaden illegaal is lijkt het allemaal wat moeilijker, of toch niet?
Als je graag muziek downloadt zijn er een aantal dingen die je moet weten. Wij vertellen jou daarom in dit artikel wat je NIET moet doen als je graag muziek wilt downloaden.

Inhoudsopgave

Nooit muziek downloaden op music sharing-sites

Er berust copyright op muzieknummers en -albums. Wanneer andere mensen de muziek van een artiest zelf aanbieden dan is dit illegaal; je moet er tenslotte gewoon voor betalen. Music sharing-sites bieden vaak tienduizenden of zelfs honderdduizenden verschillende muziekbestanden aan van de grootste artiesten.
Deze muziek wordt aangeboden door de website maar dit doen zij zonder toestemming van de eigenaar. Op dat moment wordt het strafbaar om de bestanden te downloaden. Nu downloaden illegaal is mag je dus geen muziek meer van music sharing-sites halen. Bovendien loop je op deze websites ook nog eens een verhoogd risico op virussen en andere beschadigde bestanden.

Als je muziek downloadt deel het dan niet

De wet tegen illegaal downloaden is sinds 2014 actief. Maar al jaren hiervoor was muziek uploaden illegaal. Op dat moment ben je een verspreider van illegaal verkregen bestanden. Dit is strafbaar en hier staat naast een geldboete ook gevangenisstraf op.
Ga je dus muziek downloaden, bijvoorbeeld met Bittorrent, dan is het belangrijk dat je alle upload-opties uitzet. Zo voorkom je dat het systeem toch automatisch bestanden met anderen deelt. Op dit moment worden kleinschalige illegale downloaders en uploaders niet vervolgd maar wanneer zij dit grootschalig doen kan dit aanleiding zijn tot vervolging.

Verkoop nooit muziek die je downloadt

Het kan zo verleidelijk klinken: vrienden en familie betalen jou geld als je flink wat muziek op hun mobiele telefoon of computer kunt overzetten. Maar als je deze muziek illegaal downloadt dan is het ook strafbaar om deze over te zetten. Op dat moment verkoop jij namelijk illegaal verkregen bestanden en is het dus strafbaar.
Zorg er dan ook voor dat je nooit muziek gaat verkopen als je deze illegaal hebt verkregen. Enkele jaren geleden werden CD's met de nieuwste muziek voor geld verkocht. De muziek op deze CD's was illegaal verkregen. Mensen die destijds CD's verkochten konden hier dus voor vervolgd worden. Ondanks dat CD's uit ons leven zijn verdwenen zegt de wet hier nog steeds hetzelfde over.

Grootschalig muziek downloaden met je eigen IP-adres

Als je veel muziek wilt downloaden dan is het niet handig om dit met je eigen IP-adres te doen. Dit is eenvoudig te traceren door bedrijven en instanties zoals Brein. Verklein het risico dat je als downloader ontdekt wordt door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken. Je gebruikt hierbij een externe server waardoor jouw IP-adres anders is.
Er zijn gratis en premium VPN-opties. Als je zeker wilt zijn van een goede snelheid tijdens het muziek downloaden dan kun je beter kiezen voor de betaalde opties. Vaak wordt hier ook nog een extra beveiliging bij geleverd zodat je niet te traceren bent.

Lees meer...