Muziek downloaden

Bittorrent is momenteel het beste programma om muziek mee te downloaden. Zoek in Google naar torrent links en download ze met Bittorrent!

Geschikt voor losse nummers of complete albums!

Legaal muziek downloaden

Officieel is het per 10 april 2014 in Nederland verboden om muziek en films zomaar te downloaden. Wil je legaal downloaden, kies dan voor één van deze muziek downloadsites:

Gratis muziek downloaden

Iedereen wil wel gratis muziek downloaden, en uit ons eigen onderzoek is gebleken dat dit ook gewoon kan. Helaas is het sinds begin 2014 niet meer legaal om muziek te downloaden zonder ervoor te betalen. Toch trekt het merendeel van Nederland zich hiervan niks aan en blijft gewoon op de "oude manier" doorgaan met het downloaden van muziek. We leggen u uit hoe dit in zijn werk gaat!

Om te beginnen; er zijn verschillende mogelijkheden en programma's om gratis muziek te downloaden. Het makkelijkste is natuurlijk om te zoeken naar een Nederlandstalig programma. Niet alle mogelijkheden om muziek te downloaden zijn even eenvoudig maar dankzij onze handleiding zal het geen problemen moeten geven.

De mogelijkheden om muziek te downloaden:

- Snel aan de slag met filesharing software
- Downloaden via torrent software is met wat uitleg ook niet moeilijk
- Help artiesten en platenlabels en koop je muziek legaal via internet

Muziek downloaden met filesharing software

Filesharing software is enorm populair onder een grote groep internetters. Door middel van deze software kunt u muziek gratis downloaden. Voorwaarde is wel dat u zelf ook muziek deelt; niet delen betekent ook geen recht om te downloaden bij andere gebruikers. Strikt gezien is het downloaden en delen van muziek via filesharing programma's verboden in Nederland. Houdt hier dus rekening mee bij filesharing software!

De beste filesharing programma's zijn momenteel:

Gratis muziek met torrent software

Torrent is een andere sterk in opmars zijnde mogelijkheid om gratis muziek maar ook films, games en andere multimedia mee te downloaden. Torrent bestaat al enkele jaren en er zijn vele bekende torrent programma's zoals uTorrent en Bittorrent. Deze programma's zijn gratis en Nederlandstalig, alleen net als bij de filesharing software is ook het downloaden van muziek via torrent programma's niet legaal.

Ook torrent werkt op de manier van delen en downloaden. Dit kunt u in het programma eenvoudig instellen. Sommige delers (seeders) zullen uw snelheid beperken als u zelf geen bestanden beschikbaar stelt. Maakt u gebruik van torrent software, zorg dan dat u genoeg bestanden zelf deelt met andere gebruikers voor een optimale en snelle verbinding!

Veilig muziek downloaden via muzieksites

Naast de bovengenoemde mogelijkheden, via torrents en filesharing programma's, is het ook mogelijk om helemaal veilig muziek te downloaden via speciale muziek downloadsites. Er zijn er een heleboel in Nederland die op een legale manier muziek aanbieden voor een klein prijsje. Dat brengt ons ook gelijk op het nadeel van deze manier: het is niet gratis.

Help artiesten en koop je muziek

Deze manier van muziek downloaden mag dan niet gratis zijn, toch zul je niet direct schrikken van de bedragen. Gemiddeld ligt dit zo rond de 1 euro per muzieknummer, of tussen de 5 en 15 euro per compleet album. Vergeet niet dat het voor artiesten ook moeilijk is om nog geld te verdienen in een wereld waarin iedereen zijn favoriete muziek eenvoudig downloadt via allerlei programma's, zonder hiervoor een cent te betalen. Als iedereen gratis zijn albums zou downloaden kan de artiest op den duur niet meer leven van de muziek en zal er mee stoppen. Gewoon netjes betalen en legaal downloaden via bijvoorbeeld onderstaande sites;