10 Dingen die we allemaal haten bij muziek downloaden

Bij muziek downloaden komen allerlei mooie voordelen kijken. Maar soms komt er iets om de hoek dat ervoor zorgt dat je er even genoeg van hebt. En met jou zijn er velen die hetzelfde denken. Muziek downloaden is geweldig maar soms kun je simpelweg tegen vervelende dingen aanlopen.

Inhoudsopgave

In dit artikel schrijven we daarom over 10 dingen die we allemaal haten bij muziek downloaden.

1. Het duurt soms lang

Je zet een nummer in de downloads en hij start met downloaden. En juist op dat moment kom je er achter dat het nog zeker een uur gaat duren voordat dat ene leuke nummer binnen is. Muziek downloaden kan soms gigantisch veel tijd kosten.

2. Je moet het hele album downloaden

Je wilt slechts één nummer van je favoriete artiest, maar er wordt specifiek aangegeven dat je het hele album moet downloaden. Dit kost niet alleen meer ruimte op je schijf maar betekent ook nog dat het langer gaat duren voordat je de muziek binnen hebt.

3. Het is nergens te vinden

Het liedje is nog niet bekend genoeg of nog niet in de downloads te vinden. En op zulke momenten heb je helaas pech. Wanneer het gaat om muziek die niet met auteursrecht is beschermd dan kun je altijd kiezen om het nummer met Youtube Downloader vanaf YouTube te downloaden.

4. De verkeerde artiest

Het muzieknummer is binnen en… het blijkt om een cover van een andere artiest te gaan. Erg vervelend want je moet nu weer helemaal opnieuw gaan zoeken en nogmaals de muziek downloaden. En het vervelende is vooral dat je vaak aan de titel niet kunt zien dat het om een cover ging.

5. Een live versie

Net als covers kunnen live versies ook roet in het eten gooien. Je downloadt jouw favoriete nummer, speelt het voor de eerste keer af en dan blijkt het de live versie te zijn waar de artiest toch niet zo goed klinkt en het applaus op de achtergrond erg vervelend is.

6. Slechte kwaliteit

Het nummer is door iemand via de telefoon vanaf de radio opgenomen en de kwaliteit is ontzettend slecht. Dit is vooral vervelend wanneer je net een nummer wilt downloaden dat nog niet zo lang uit is. Nieuwe muziek downloaden zorgt daarom vaak ook voor de meeste problemen.

7. Verkeerde volgorde

Een muziekalbum downloaden is handig. Totdat je vaststelt dat de nummers op het album in de verkeerde volgorde staan en je dus alles zelf in de juiste volgorde moet zetten.

8. In afspeellijsten

Sommige muzieknummers kun je alleen samen met andere muziek downloaden. Deze nummers staan opgenomen in gigantische afspeellijsten maar zijn niet los verkrijgbaar. Bijzonder vervelend als je heel graag één nummer wilt downloaden.

9. Niet te openen bestand

.MP3 is goed te openen met verschillende soorten software. Maar bij andere muziekextensies kan er nog weleens een probleem optreden. Je kunt het bestand niet openen en hierdoor de net geladen muziek niet afspelen.

10. Het kost veel geld

Betalen voor muziek is niet altijd nodig, maar soms wil je muziek downloaden die alleen verkrijgbaar is als je ervoor betaalt. 1 Euro voor een muzieknummer is niet veel, maar 20 euro voor een album kan al snel duur worden. Betaald muziek downloaden is vooral duur als je veel albums wilt binnenhalen.