Geen zin in nieuwsgroepen? 3 Alternatieven die je kunt gebruiken

Nieuwsgroepen zijn handig om bestanden zoals muziek en films te downloaden. Maar niet alle nieuwe en oude films en albums zijn op de newsservers te vinden. Het is in zulke gevallen nodig om een van de goede alternatieven voor nieuwsgroepen te gebruiken.

Inhoudsopgave

De alternatieven voor nieuwsgroepen zijn vaak net iets uitgebreider voor specifieke bestanden. Zo zijn er alternatieven die zich volledig richten op het creëren van een gigantisch aanbod aan films en andere alternatieven richten zich juist weer op het aanbieden van muziek.

In dit artikel worden 3 alternatieven voor nieuwsgroepen genoemd en uitgelegd.

1. Downloaden met Torrents

De community achter Torrents is inmiddels gigantisch en dit heeft ertoe geleid dat er miljoenen downloads beschikbaar zijn. De downloads gaan inmiddels ook al meerdere jaren terug waardoor je ook oude films en albums kunt downloaden. Torrents kent ook een grote database aan bestanden zoals games, e-books en documentaires.

Je kunt bij Torrent software veel verschillende kanten op. Er verschillende soorten software waarmee je Torrents-bestanden kunt downloaden en bestanden binnenhaalt. Deze Torrents kun je vinden op een van de inmiddels tientallen websites die hiervoor een database hebben opgezet. ThePirateBay is hier een van de bekendste voorbeelden van, maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden.

Het verschil tussen Torrents en nieuwsgroepen ligt bij het uploaden. Bij nieuwsgroepen download je de bestanden van een server en ben je daarna klaar. Maar bij Torrents download je de bestanden vanaf het systeem van een ander. De bestanden die jij hebt gedownload worden dan ook weer vanaf jouw systeem met anderen gedeeld. Maar je kunt er eenvoudig via de instellingen voor zorgen dat je de bestanden zelf niet verder uploadt.

2. Popcorn Time voor films

Als je nieuwsgroepen vooral voor het downloaden van films gebruikt dan is Popcorn Time een perfect alternatief. Deze software werkt met streaming. Je zorgt er niet alleen voor dat je door streaming gigantisch veel ruimte op jouw systeem overhoudt maar hebt met Popcorn Time ook een gigantisch aanbod van de nieuwste films en series. Het systeem is bovendien zeer gebruiksvriendelijk waardoor je films en series binnen enkele muisklikken kunt bekijken.

Het programma is helemaal gratis en voorziet jou van alle entertainment-benodigdheden. De films en series zijn in de meeste gevallen in full HD te bekijken en vaak ook nog voorzien van (Nederlandse) ondertiteling. Waar je bij nieuwsgroepen nog op zoek moet naar een goede ondertiteling ben je bij Popcorn Time altijd verzekerd van een goede ondertiteling.

3. Films en series op Netflix

Voor nieuwsgroepen betaal je over het algemeen een abonnement om toegang te krijgen tot de newsservers. Dit bedrag ligt bij de meeste aanbieders rond €10. Voor ditzelfde bedrag heb je ook een abonnement op de bekende videostreamingdienst Netflix. De dienst bevat inmiddels honderden films, documentaires en televisieseries. En het aanbod op Netflix wordt nog steeds verder uitgebreid.

Bovendien kun je een abonnement op Netflix met meerdere mensen delen waardoor je de kosten kunt verdelen. Er zijn abonnementen beschikbaar voor 2 of 4 mensen die tegelijkertijd kijken. Zo kun je eenvoudig met meerderen tegelijk naar films en series op Netflix kijken en hoef je niet per persoon een eigen abonnement af te nemen.