De ultieme stappenlijst voor bestanden inpakken

Bestanden inpakken is een gemakkelijke klus maar kan tijdens de eerste keer nog problemen opleveren. Want hoe vind je nu de beste software om bestanden in te pakken en hoe kun je het allemaal controleren? Hier gaan wij in dit artikel op in.

Inhoudsopgave

Bij het inpakken van bestanden moet je altijd dezelfde stappen opvolgen. Het is een kort stappenplan dat bovendien maar enkele minuten duurt. En zodra je het een keer gedaan hebt zul je het voortaan altijd uit de losse pols kunnen. Volg het stappenplan exact en bestanden inpakken wordt een stuk eenvoudiger.

1. Download de juiste software

Bestanden inpakken gaat het meest efficiënt wanneer je hier speciale software voor gebruikt. Er zijn talloze soorten software die je hiervoor kunt gebruiken. Je kunt dure software kopen om de bestanden in te pakken maar er zijn ook voldoende gratis alternatieven die goed werken.

Je kunt hier een lijst met alle gratis software voor bestanden inpakken vinden.

Als je de juiste software gekozen hebt (wij raden WinRar of 7Zip aan) dan kun je deze direct downloaden en installeren. Dit kost slechts enkele minuten en zorgt er bovendien voor dat je voortaan direct de bestanden kunt inpakken.

2. Zoek alle bestanden bij elkaar

Voordat je de bestanden kunt inpakken is het belangrijk om te zorgen dat je alle juiste bestanden bij elkaar hebt. Voeg alle benodigde bestanden aan één map toe en verplaats eventueel bestanden die hier niet thuishoren. Zodra je alle bestanden in één overzicht of map hebt gestopt kun je de bestanden een stuk eenvoudiger inpakken.

3. Importeer de bestanden naar de software

Open nu de software die je bij stap 1 hebt gedownload en selecteer de optie om nieuwe bestanden in te pakken. Je ziet nu een scherm waarin je kunt navigeren naar specifieke mappen op jouw computer. Ga naar de map waar je alle bestanden hebt verzameld. Klik alle bestanden in deze map aan en klik binnen de software op "Bestanden inpakken".

Als je alles bij stap 2 goed hebt uitgevoerd dan worden alle geselecteerde bestanden nu ingepakt.

4. Selecteer extra opties

Nadat de bestanden zijn ingepakt kun je extra opties binnen de software aangeven. Je kunt onder andere instellen dat de ingepakte bestanden direct verstuurd worden naar opgegeven e-mailadressen. Zo hoef je zelf geen e-mails meer op te stellen.

Je kunt bij sommige software ook extra beveiliging instellen. Het is in te stellen dat de bestanden alleen met een wachtwoord ingekeken kunnen worden. Zo voorkom je dat anderen zomaar de bestanden kunnen bekijken.

5. Controleer of het gelukt is

Nadat de bestanden zijn ingepakt is het tijd om uit te zoeken of alles goed gelukt is. De software heeft het inpakbestand aan dezelfde map toegevoegd. Je kunt dit bestand nu gemakkelijk openen en krijgt direct een lijst met alle ingepakte bestanden te zien.

Ga de namen van de bestanden in de lijst na om te kijken of je alle bestanden hebt ingepakt. Als het een lange lijst aan bestanden is dan kun je beter kijken of de hoeveelheid ingepakte bestanden overeenkomt met de hoeveelheid bestanden die je wilde inpakken.