Films downloaden

In de 21e eeuw zijn er maar weinig mensen meer die nog naar een winkel of videotheek gaan om films te kopen of huren. Films zijn eenvoudig en gratis te downloaden via internet. Films downloaden is mogelijk op vele manieren.

Hoe en met welke methodes kan ik films downloaden?

- Films direct kijken met Popcorn Time (nieuw)
- Films downloaden via File Sharing software
- Films downloaden met Torrent software
- Films downloaden via nieuwsgroepen
- Legaal films downloaden | Betalen voor je films via DVDDownload
- Tips & Trucs | Gratis ondertitels downloaden & downloaden via Ziggo

Films direct kijken zonder te downloaden met Popcorn Time

Popcorn Time is een relatief nieuw programma (uitgebracht begin 2014) en is een ware revolutie als het gaat om online films kijken en downloaden. Na het installeren van Popcorn Time is het namelijk niet meer nodig om films eerst te downloaden. U kunt direct films (torrent bestanden) bekijken. Het principe achter het programma is eenvoudig; tijdens het kijken wordt het volgende stukje film (zonder dat je het ziet of merkt) gedownload.

Ingebouwde zoekfunctie: direct zoeken naar films en series

Het programma heeft een ingebouwde zoekfunctie en werkt heel simpel. U vult de titel van de film in, Popcorn Time zoekt en u klikt de gewenste film aan. Een minuut later begint u met het kijken van uw gekozen film!

- Popcorn Time direct gratis downloaden!

Films downloaden met torrent

Torrent is een manier van downloaden waarbij u op een bepaald moment van meerdere bronnen kunt downloaden. Het werkt op de manier dat u zelf ook bestanden deelt. Er zijn meerdere torrent programma's zoals uTorrent en Bittorrent. Stuk voor stuk gratis programma's in de Nederlandse taal. Eenvoudig in gebruik en binnen 10 minuten te installeren. Er kleven wel enkele nadelen aan torrent programma's, zoals u ook kunt lezen op onze pagina met torrent software.

Films downloaden via filesharing software

Het downloaden van films via filesharing software is voor veel mensen de makkelijkste manier om films te downloaden. Het werkt allemaal zo simpel, dat een handleiding of introductie eigenlijk niet nodig is. Het enige dat je hoeft te doen is een filesharing programma downloaden. Vroeger was het bekendste filesharing programma Limewire, maar door ingrijpen van de overheid is Limewire offline gehaald.

Tegenwoordig zijn er prima alternatieven te vinden. De online download markt staat natuurlijk nooit stil. De bekendste - en ook de beste - Nederlandse programma's om films mee te downloaden zijn momenteel Bearshare, Shareaza, iMesh of Azureus.

Films downloaden via nieuwsgroepen (NZB bestanden)

Deze manier van films downloaden behoeft wat meer uitleg. Het is niet de meest eenvoudige manier, maar heb je het eenmaal onder de knie, dan is het wel een zeer goede methode. Bovendien hebben nieuwsgroepen het grootste aanbod in films, maar ook muziek, games en andere bestanden!

Dit grote aanbod aan films geeft voor de meeste mensen toch de doorslag om aan de slag te gaan met nieuwsgroepen. Een groot voordeel is dat bijna iedereen hetzelfde programma gebruikt: Spotnet.

Legaal films downloaden | Online films kopen en kijken

Films downloaden kan ook zonder gedoe en volledig legaal. U moet dan wel betalen voor de films, vaak een klein bedrag van 1 of meerdere euro's. Dit kan bijvoorbeeld via MovieMax of VideoLand, een online dienst die honderden video's tegen betaling aanbied. Aan u dus de keuze; wel of niet betalen voor uw films!

Erotiek films downloaden (18+)?

Misschien bent u op zoek naar erotiek (18+) films. Sexfilms zijn bijvoorbeeld te downloaden via de speciale erotiek pagina op MovieMax. Lage prijzen voor een hoge kwaliteit films die u na betaling direct kunt bekijken!

Tips & Trucs | Nederlandse ondertitels en films downloaden met Ziggo

Om iedereen snel op weg te helpen geven we tot slot nog wat slimme tips voor het downloaden van films.

- Iedereen wil graag Nederlandse films downloaden, of natuurlijk films met een Nederlandstalige ondertiteling. Ondertitels voor vele films zijn gratis te downloaden. Bekende sites waar je NL ondertitels kunt downloaden zijn Ondertitel.com en NLOndertitels.com.

- Ziggo blokkeert helaas bepaalde grote torrent sites. Dit hebben ze besloten na ingrijpen van Stichting Brein. Maar er blijven genoeg mogelijkheden over om toch films te downloaden met een Ziggo internetaansluiting. Je kunt zoeken naar niet-geblokkeerde torrent websites, maar ook gebruik maken van nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen worden namelijk weer wel ondersteunt door Ziggo. Let wel op je datalimiet!

Gewijzigde wetgeving per 10 april 2014: downloaden illegaal

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de wetgeving in Nederland onlangs is aangepast. Was het eerder nog toegestaan om te downloaden, tegenwoordig is het dus officieel illegaal. Dit houdt dus in dat u geen films, muziek of andere dingen mag downloaden waar bepaalde rechten op rusten. Dit geldt natuurlijk niet voor bijvoorbeeld muziek, films en software die beschikbaar is gesteld door de maker. Maar downloaden via filesharing en torrent programma is feitelijk nu verboden. Ware het niet dat 10 miljoen Nederlanders dit nog steeds dagelijks doen en dat de kans om gesnapt te worden minimaal is. Wilt u echter geen risico nemen, kies dan voor de betaalde manier van films downloaden.