8 Redenen om niet te betalen voor muziek downloaden

Muziek downloaden is een van de meest voorkomende activiteiten op het internet. Veel internetgebruikers luisteren overal waar zij zijn naar muziek: thuis op de computer, onderweg naar het werk en op vakantie.

Inhoudsopgave

Het downloaden van muziek is niet illegaal zolang je niet zomaar muziek waar auteursrecht op rust binnenhaalt. Je moet voor muziek met auteursrecht over het algemeen gewoon betalen. Maar het is vaak helemaal niet nodig om te betalen als je muziek wilt downloaden. Wij geven je 8 redenen waarom dit niet hoeft.

1. Je kunt muziek downloaden van YouTube

YouTube heeft een gigantisch aanbod aan video's. En bij deze video's zijn vaak muzieknummers toegevoegd. De video's die gebruikmaken van copyrightvrije muziek kunnen worden gedownload met Youtube Downloader. Je vult de URL van de gewenste video in en stelt in dat je alleen het MP3-bestand wilt. De muziek zal dan op jouw computer worden opgeslagen.

2. Muziek downloaden met nieuwsgroepen

Op de newsservers die worden gebruikt voor nieuwsgroepen is een groot aanbod aan muziek aanwezig van nieuwsgroepen-gebruikers. Er staan duizenden albums op die je gratis (en bovendien legaal) mag downloaden. Op deze albums rust geen auteursrecht omdat deze door de auteurs zelf worden gedeeld.

Lees hier meer over nieuwsgroepen

3. Gratis luisteren via Spotify

Spotify Music is een muziekstreamingdienst waarmee je gratis muziek kunt downloaden. Met de 30-dagen proefperiode kun je gebruikmaken van alle functies: bestanden downloaden naar jouw smartphone of tablet, afspeellijsten maken en advertentievrij luisteren naar muziek.

4. Torrents laten je gratis muziek downloaden

Net als nieuwsgroepen bieden Torrents een grote verzameling aan gratis en copyrightvrije muziek. Je kunt onder andere op genre zoeken. Wanneer je een groot fan van rockmuziek bent dan staan er al honderden albums op je te wachten.

 8 Sites die Torrents downloaden beter maken

5. Anderen kunnen muziek delen

Hebben vrienden of kennissen goede muziek die zij graag naar jou willen sturen? Zij kunnen deze muziek eenvoudig delen via Filesharing software. Er wordt een verbinding tussen de computers gemaakt zodat de bestanden gemakkelijk via internet overgedragen kunnen worden.

6. Je kunt via SoundCloud muziek vinden

SoundCloud is een muziekwebsite waar inmiddels miljoenen gratis muzieknummers op staan. Je kunt de muziek eenvoudig met een druk op de knop streamen vanaf jouw computer of smartphone. De muziek wordt niet op jouw systeem gedownload waardoor het ook geen ruimte opneemt. Dit is een van de meest handige applicaties om muziek mee te luisteren.

7. YouTube is ook mobiel beschikbaar

Je las al eerder dat je gratis muziek kunt downloaden wanneer je gebruikmaakt van de YouTube downloader. Maar wanneer je toch muziek wilt downloaden op je telefoon door middel van streaming dan kun je de YouTube-app op jouw smartphone of tablet gebruiken.

Bij Youtube download je de muziek eenmalig op jouw mobiele apparaat. Je slaat de bestanden niet op waardoor je veel ruimte overhoudt. Dit betekent ook dat je, iedere keer dat je een muzieknummer wilt downloaden om te luisteren, verbinding moet hebben met internet.

8. Gebruik Free Music Zilla

Free music zilla is handige software waarmee je gratis muziek kunt downloaden vanuit allerlei bronnen. Door de software te gebruiken om naar gratis artiesten en albums te zoeken kun je binnen korte tijd een grote verzameling aan nieuwe muziek downloaden.