Final Defence Lite downloaden

Je laptop achterlaten in je auto of op een zichtbare plaats in huis kan fatale gevolgen hebben. Dat is jammer voor je hardware, maar misschien nog erger voor je privacy (of geld) wanneer de dief erin slaagt om je bestanden te openen. Final Defence Lite is in staat om ervoor te zorgen dat die niet langer leesbaar zijn.


Final Defence Lite is de uitgeklede versie van een krachtige commerciële variant. Met de beperkte Lite-versie is het slechts mogelijk één map op je computer te beschermen. De gehele harde schijf beschermen behoort dus helaas niet tot de mogelijkheden van deze versie.


Hoe gaat het in zijn werk? Het hele systeem is een combinatie van een webdienst en lokaal te installeren software. Op het moment dat je pc gestolen wordt, meld je dat op de website van Final Defence. Van zodra de dief een verbinding maakt met internet, worden de data van de map die je met de clientsoftware had beschermd automatisch versleuteld. Ook als de dief geen connectie met internet maakt, kan hij niets met het toestel.