12 Tips en tricks voor succesvol downloaden met nieuwsgroepen

Download jij al met nieuwsgroepen of wil je ermee starten? Het is op dit moment een van de beste manieren om je favoriete films, muziek en andere bestanden zoals e-books binnen te halen.
In dit artikel geven wij je 12 tips om succesvol met nieuwsgroepen te downloaden.

Inhoudsopgave

Kies een goede nieuwsgroepen-server

Gebruik altijd een newsserver als je bestanden wilt downloaden. Hier staan de bestanden opgeslagen. Voor een klein bedrag per maand mag je hier gebruik van maken. Je betaalt hier gemiddeld €7,50 per 30 dagen voor.

Verzamelsites zijn het paradijs

Er zijn hele online community's rondom nieuwsgroepen opgezet waar mensen hun favoriete bestanden delen. Door je hier aan te melden krijg je sneller toegang tot de nieuwste films, series en muziek. Bovendien kun je hier alles met één muisklik downloaden.

Let op wat je downloadt

Over het algemeen is de wereld rondom nieuwsgroepen schoon als het op virussen aankomt. Toch komt het af en toe voor dat er een bestand in omloop is waar geïnfecteerde bestanden aan zijn toegevoegd. Wees daarom altijd voorzichtig als je nieuwsgroepen gaat downloaden.

Je kunt 4 jaar terug

Nieuwsgroepen zijn niet alleen handig voor nieuwe films en muziek. Je kunt er ook miljoenen bestanden van jaren terug op vinden. Toch nog die ene kaskraker van 3 jaar geleden kijken? Met nieuwsgroepen heb je hem zo binnen.

Koop een externe harde schijf

Wees er bij het gebruik van nieuwsgroepen maar alvast op voorbereid dat je flink zult gaan downloaden. Voor je het weet heb je honderden GB aan bestanden binnengehaald om te kijken, luisteren of lezen. Een externe harde schijf laat je alles netjes opslaan zonder je gehele computergeheugen te gebruiken.

Download WinRar of WinZip

Ga je nieuwsgroepen downloaden dan krijg je te maken met ingepakte bestanden. Deze zijn gecomprimeerd om het downloaden te versnellen. Je hebt WinRar of WinZip nodig om dit gemakkelijk uit te pakken en de bestanden op een computer te openen.