5 Geweldige redenen om torrents te gebruiken

Torrents zijn een gemakkelijke manier om nieuwe bestanden binnen te halen. Deze worden veel gebruikt om films en muziek binnen te halen. Nog niet iedereen maakt hier gebruik van terwijl het ontzettend gemakkelijk is.

Inhoudsopgave

Het is niet alleen gemakkelijk voor ervaren computergebruikers. Beginnende computergebruikers kunnen hier ook goed mee aan de slag. Maar als je het nog niet gebruikt of er nog niet over gehoord hebt dan is het lastig in te schatten of het wel iets voor jou is.
Wij geven je in dit artikel daarom 5 redenen om Torrents te gebruiken.

1. Torrents zijn zeer snel

Als je een film wilt downloaden dan ben je met Torrents al binnen een paar minuten klaar. Downloaden via Torrents gaat over het algemeen tegen de hoogste internetsnelheid. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat jouw gewenste bestanden helemaal binnen zijn. Je kunt dus al snel de gewenste film kijken.
Torrent-gebruikers downloaden met een gemiddelde snelheid van 2,5mb/s. Dit is volledig afhankelijk van de maximale downloadsnelheid van jouw internetabonnement. Hoe hoger het limiet hoe sneller de Torrent-downloads binnen zijn.

2. Vrijwel alles is met Torrents te downloaden

Op zoek naar dat nieuwe album van jouw favoriete artiest of wil je die film van 25 jaar geleden toch nog een keertje zien? Omdat er inmiddels zoveel Torrents beschikbaar zijn is de kans groot dat je alles direct kunt vinden.
Er zijn hele online community's die zich richten op het beschikbaar maken van downloads. Op deze websites vind je alle files om films en muziek te downloaden. Lees hier 8 sites die Torrents downloaden beter maken.

3. Je hoeft er niet voor te betalen

Alternatieven voor Torrents zijn vaak niet gratis. Je moet hier een maandelijks bedrag voor betalen om gebruik te maken van het netwerk en de mogelijkheden. Nieuwsgroepen zijn hier een goed voorbeeld van: je betaalt hier ongeveer 10 euro per maand om te downloaden.
Daarentegen zijn Torrents volledig gratis en zullen zij dit ook blijven. Je hoeft hierbij dus geen maandabonnementen af te sluiten. Je blijft gratis toegang krijgen tot de nieuwste films, albums en software.

4. Je kunt binnen 5 minuten starten

Torrents zijn ontzettend gebruiksvriendelijk. Zo gebruiksvriendelijk dat je al binnen 5 minuten kunt beginnen met de eerste download. Je hebt alleen een goede Torrent-client nodig. Bittorrent en uTorrent staan bekend als de beste Torrent-clients van dit moment.

Om een download te starten hoef je alleen maar een Torrent-bestand van ThePirateBay of KickAssTorrents te downloaden. Dit bestand wordt vervolgens automatisch in de Torrent-client geopend zodat de download kan starten.

5. Veel mensen gebruiken Torrents

Een groot aantal Nederlanders maakt al gebruik van Torrents. Het is niet alleen populair in Nederland maar ook in de rest van de wereld. En dat biedt allerlei unieke mogelijkheden. Zo leeft er achter Torrents een gigantische groep downloaders die altijd zorgen dat de beste downloads beschikbaar zijn.
En dat niet alleen, al deze gebruikers zorgen er ook voor dat het hele Torrent-netwerk veilig blijft zodat jij zonder virussen kunt downloaden. Wanneer een besmet bestand wordt gevonden zorgen anderen ervoor dat dit zo snel mogelijk offline wordt gehaald. Zo loop jij tijdens het downloaden dus maar een klein risico op problemen.