7 Dingen die je over bestanden inpakken moet weten

Bestanden inpakken om te versturen naar anderen is een van de gemakkelijkste manieren om deze te delen. Je kunt alles binnen een handomdraai inpakken en vervolgens versturen via e-mail, op een USB-stick zetten of via netwerken met elkaar delen.

Inhoudsopgave

Als je al regelmatig bestanden deelt dan weet je al hoe het werkt. Maar als je hier nog niet eerder mee hebt kunnen werken dan kan het allemaal wat onduidelijk zijn. Wij vertellen je in dit artikel daarom 7 dingen die je over bestanden inpakken moet weten.

Bestanden inpakken kost weinig tijd

De bestanden die je omzet en inpakt zijn binnen korte tijd verwerkt. Zelfs grote bestanden, zoals vakantiefoto's of zelf opgenomen muziek is snel ingepakt. Dit komt door de hoge snelheid van de software die je hiervoor kunt gebruiken. Deze software werkt met dusdanig hoge snelheden dat alles al vaak binnen enkele seconden is ingepakt.

Je hebt goede software nodig

Als vervolg op het vorige punt is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat je goede software gebruikt. Download hiervoor WinRar of Winzip. Deze softwarepakketten werken met hoge snelheden. Bovendien zijn deze ook nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk zodat je precies weet wat je moet doen.

Ingepakte bestanden nemen minder ruimte in

Bestanden worden vaak ingepakt vanwege de beperkte ruimte die een computer of harde schijf heeft. Want wanneer je de bestanden inpakt zullen deze aanzienlijk minder ruimte innemen. Zo kun je niet alleen meer bestanden op je computer zetten maar ook sneller bestanden uploaden naar websites of delen met anderen.

Bestanden inpakken kan op elke computer

Zolang je software gebruikt om bestanden in te pakken kan iedere computer hiervoor gebruikt worden. Of je nu een Windows- of Mac-computer hebt, er is altijd wel software beschikbaar. Het is hierbij belangrijk dat de computer snel genoeg is om de bestanden ook snel in te pakken. Want hoe sneller de computer hoe sneller de bestanden ingepakt kunnen worden.

Delen is ontzettend gemakkelijk

Zodra de bestanden ingepakt zijn is het bijzonder eenvoudig om deze met anderen te delen. De ZIP- of RAR-bestanden staan in de map die jij zelf hebt opgegeven. Vervolgens kun je deze in de bijlage van e-mails toevoegen, versturen via Skype en andere chatprogramma's of in enkele seconden overzetten naar een USB-stick en meenemen.

Voor het uitpakken is software nodig

De software die je gebruikt om de bestanden in te pakken wordt ook gebruikt om de bestanden uit te pakken. Als je de bestanden dus naar iemand anders stuurt dan is het belangrijk dat deze ook een soortgelijke software heeft geïnstalleerd. Want alleen dan kunnen de ingepakte bestanden ingekeken en geopend worden.

Bestanden inpakken is gratis

Voor sommige software waarmee je bestanden kunt inpakken moet je betalen. Maar de meeste software hiervoor is gewoon gratis. Je kunt deze gemakkelijk via onze website downloaden en altijd blijven gebruiken. Bovendien is deze software advertentievrij waardoor je dus ook geen last zult hebben van vervelende reclames die continu langskomen. Dit maakt bestanden inpakken een stuk gebruiksvriendelijker en zorgt ervoor dat het niet lang duurt.