Geen tijd? Geen geld? Geen probleem! Gratis je bestanden inpakken

Verstuur jij vaak bestanden en wil je graag grote bestanden naar anderen sturen? Dan weet je ongetwijfeld hoe moeilijk het is om de bestanden één voor één te laten overplaatsen. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals bestanden inpakken, waarmee je documenten en files snel kunt versturen.
Maar veel van deze software kost geld. Je betaalt al snel tientallen euro's voor goede software om de bestanden in te pakken. Dit is zonde. Er zijn gelukkig ook gratis alternatieven.
In dit artikel vertellen wij je hoe je gratis bestanden kunt inpakken.

Inhoudsopgave

Hoe werkt bestanden inpakken?

Als je normaal gesproken een bestand wilt versturen dan zoek je dit bestand op en klik je op verzenden. Maar als het gaat om meerdere bestanden of meerdere mappen dan is dit niet mogelijk. In dat geval moet je de bestanden eerst inpakken.
Dit houdt in dat je de bestanden eerst in een gezamenlijk bestand zet. Alle bestanden en mappen komen netjes in één pakket dat je erg gemakkelijk kunt versturen. Deze bestanden staan over het algemeen bekend als ZIP- of RAR-bestanden. Zodra de bestanden helemaal ingepakt zijn kunnen deze via e-mail of chat gedeeld worden.

Bestanden inpakken met software

Om van een groot aantal bestanden een enkel pakket te maken heb je software nodig. Er zijn verschillende programma's die hierbij kunnen helpen. De een werkt sneller, gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de ander. Wij beschrijven hieronder daarom meerdere programma's om bestanden mee in te pakken.

Inpakken met 7-Zip

Een handig programma om bestanden in te pakken is 7-Zip. Deze software is gericht op het snel inpakken van grote bestanden. Waar andere software er enkele minuten over kan doen om in te pakken zorgt 7-Zip er vaak al binnen een minuut voor dat alles verstuurd kan worden.

Het grote voordeel van 7-Zip: het is en blijft gratis. Waar andere inpaksoftware alleen een gratis proefversie heeft kun je dit programma volledig gebruiken zonder ervoor te betalen. Bovendien bevat het ook helemaal geen reclame.

Winrar: een echte klassieker

Wanneer je al jaren een computer gebruikt dan heb je ongetwijfeld weleens gehoord van WinRar. Deze software bestaat inmiddels al ruim 15 jaar en wordt nog steeds iedere dag gebruikt. Het bedrijf heeft een betaalde versie uitgebracht maar deze hoef je niet te gebruiken. Er is namelijk ook een gratis proefversie die exact biedt wat jij nodig hebt.

WinZip: snel inpakken

Met Winzip zet je een groot aantal bestanden in een handomdraai om naar een enkel pakket. Direct klaar om te verzenden via e-mail zodat je ook nog eens tijd bespaart. WinZip zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring en wijst volledig voor zich. Als je de bestanden hebt geopend kun je deze met een enkele klik laten inpakken.
Net als Winrar heeft WinZip een betaalde versie. Maar het is niet nodig om deze te kopen om bestanden in te pakken. Je kunt ook van de gratis versie gebruikmaken. Bestanden inpakken met WinZip is gemakkelijk en bovendien ook erg snel.