9 Overtuigende redenen om een back-up te maken

Computers kunnen er zomaar mee ophouden of crashen; voor je het weet zijn al je bestanden weg. Vervelend, het had zo makkelijk voorkomen kunnen worden. Een back-up maken is ontzettend belangrijk om te voorkomen dat je zomaar alle bestanden kwijtraakt.

Wij geven daarom 9 overtuigende redenen waarom een back-up maken essentieel is (en waarom je het eigenlijk gisteren al had moeten doen.)

Inhoudsopgave

Nu al overtuigd? Bekijk dan direct de gratis back-up software die je kunt gebruiken

1 Een back-up is gemakkelijk te herstellen

Je downloadt een bestand en voor je het weet heb je een virus te pakken die je computer flink wat problemen gaat opleveren. De bestanden die je wilt openen zijn niet meer te vinden en de problemen stapelen zich op.
Door een back-up te maken kun je gemakkelijk herstellen en er zo voor zorgen dat je geen enkele last ondervindt van het virus. Je zet het systeem terug naar een eerder tijdstip toen je het virus nog niet had en alles is opgelost.

2 Je moet belastingaangiftes bewaren

Voor ondernemingen is het vereist om de belastingaangiftes voor meerdere jaren te bewaren. Voor persoonlijke redenen is het ook goed om deze aangiftes goed te bewaren. Als er iets misgaat heb je altijd de juiste bestanden om op terug te vallen.
Als je een back-up gaat maken neem je de belastingaangiftes erin mee. Zo raak je deze niet kwijt en kunnen deze ook niet zomaar verwijderd worden.

3 Je bent voorbereid om een doemscenario

Dit komt natuurlijk niet zo snel voor als de vorige twee punten maar is toch een goede reden om een back-up te maken. Als je bij een gigantische computerstoring geen goed herstelpunt hebt dan zal dit veel problemen opleveren. Voorkom daarom dat je in deze situatie alles kwijt bent en breid je er goed op voor.

4 Uitweg bij een nieuw Windows-virus

Geregeld komen er berichten in de media dat er een nieuw Windows-virus is ontdekt. Het virus kan zich eenvoudig verspreiden via bedrijfsnetwerken en infecteert via e-mail en bestandsoverdrachten binnen een korte tijd veel computers. Je bent als een van de eerste weer helemaal klaar voor gebruik als je in dit geval een herstelpunt hebt. Een back-up maken biedt de snelste terugweg naar een punt voor de infectie.

5 Je hoeft de computer niet in te komen

Heb je weleens de computer gestart en kwam je er bij het inloggen achter dat je het wachtwoord helemaal bent vergeten? Helaas, de bestanden die je op dat moment wilt bereiken zijn niet meer beschikbaar totdat je het juiste wachtwoord weer hebt. Bedrijfsdocumenten of belangrijke studiedocumenten die je snel wilt inkijken zijn onbereikbaar en moeten opnieuw worden gemaakt. Met een back-up kun je het gelijk op een andere computer openen.

6 Je hoeft dingen geen twee keer te doen

Een back-up voorkomt dat je bestanden die je al eerder hebt gemaakt nog een keer moet maken. Je schrijft een lang document, hebt net de financiële balans van de onderneming opgesteld of hebt de Powerpoint-presentatie voor morgen helemaal klaar; vervolgens crasht het systeem. Zonder back-up moet je alles opnieuw maken.

7 Bedrijven die geen back-up maken gaan failliet

Uit een groot onderzoek blijkt dat 4 op de 10 bedrijven die geen back-up maken uiteindelijk failliet gaat bij een crash. Dit kan verschillende redenen hebben: alle bedrijfsdocumenten zijn weg, de bestanden voor klanten zijn verdwenen of vrijwel alle klanten hebben hun vertrouwen verloren. Door een back-up te maken kan het faillissement van een onderneming op de juiste manier voorkomen worden.

8 Bij brand sneller naar buiten

Als er brand uitbreekt in jouw woning dan zul je niet snel naar de computerkamer rennen en de hele desktop meenemen. Een externe hard-drive is hierbij een stuk handiger: je pakt het en bent direct weg zonder dat je allerlei kabels moet ontkoppelen. Zorg er daarom voor dat je bij brand sneller naar buiten kunt en maak een back-up van belangrijke bestanden.

9 Alle bestanden zijn veilig

De laatste reden maar daarom niet minder belangrijk: jouw bestanden zijn een stuk veiliger als deze goed zijn opgeslagen op een externe hard-drive. Zo ben je veel beter beveiligd tegen allerlei problemen en kun je bij virussen direct ingrijpen. Door je bestanden veilig op te slaan kun je nooit het risico lopen om alles in één keer kwijt te raken.

10 Een back-up maken is zo gebeurd

Een extra reden om een back-up te maken is dat het maar een paar minuten duurt. Download gratis back-up software en zet binnen enkele minuten de belangrijkste bestanden veilig op een externe harde schijf.

Bekijk de beste gratis software voor een back-up