Verslaafd aan nieuwsgroepen? Wij ook. 6 Redenen waarom wij niet stoppen

Wij zijn niet te stoppen als het op nieuwsgroepen aankomt, het lijkt soms net een verslaving. Er is zoveel moois op het internet verkrijgbaar en dankzij de newsservers komt het allemaal nog sneller en nog gemakkelijker onze kant op. Wij delen in dit artikel waarom wij echt niet kunnen stoppen.

Inhoudsopgave

Met nieuwsgroepen haal je in korte tijd veel bestanden binnen. Je kunt vrijwel alles downloaden via het netwerk. Zolang anderen het toevoegen aan de newsservers is het mogelijk om de bestanden zo snel mogelijk op jouw computer te krijgen. Maar wat maakt het voor ons nou zo verslavend?

1. Het is zo ontzettend snel

In vergelijking met andere systemen om downloads binnen te halen streven nieuwsgroepen alle alternatieven voorbij. Je downloadt altijd met dezelfde snelheid en bent niet afhankelijk van anderen die de bestanden eerst moeten uploaden. Dit maakt het gemiddeld 3 keer zo snel als Torrents en 2 keer zo snel als streaming.

Wij downloaden op dit moment met een gemiddelde snelheid van 12,5MB/s (100Mbit) en halen deze snelheid bij 97% van de downloads.

2. Nieuwsgroepen bieden alles

Die nieuwe film die nog helemaal niet de bioscoop uit is? Wij hebben hem. Dat album uit de jaren '60? Die hebben we ook! Op de newsservers staan vrijwel alle films, muziekalbums en games die je maar je kunt wensen. En dat maakt het ook voor ons zo verslavend, want alles is slechts één muisklik van ons verwijderd.

3. Het kost geen enkele moeite

Een enkeling van ons kan niet eens meer herinneren wanneer er voor het laatst lang gezocht is naar een download. Je voert bij nieuwsgroepen gewoon een simpele zoekterm in en vrijwel altijd is het eerste bestand dat je ziet het juiste bestand. Probeer dat maar eens bij een van al die andere downloadclients. Wij gebruiken hiervoor Spotnet.

4. Het is goedkoop

Een internetverbinding en een abonnement voor newsservers. Het is alles dat wij nodig hebben om te downloaden. Een enkeling van ons heeft een speciaal abonnement om toegang tot meer bestanden te krijgen, maar daar blijft het ook bij. Gemiddeld geven wij €10 per maand uit aan nieuwsgroepen en halen we gigabytes aan bestanden binnen.

5. Veiligheid staat voorop

Het is in de afgelopen vier jaar pas bij een van ons voorgekomen dat er een virus binnengehaald werd. Gelukkig meldde de virusscanner (ook binnengehaald via nieuwsgroepen) direct dat er een probleem was en zette het bestand in quarantaine. Dankzij de grote community is de kans op virussen via nieuwsgroepen ontzettend klein. En daar profiteren wij weer van.

6. Automatisch downloaden

Iedere week de nieuwste aflevering van een televisieserie opzoeken gaat op een gegeven moment wel erg vervelen. Dat vonden wij ook. Maar met nieuwsgroepen is dat niet langer een probleem. Je geeft aan welke televisieserie je wilt volgen en vervolgens wordt de nieuwste aflevering iedere week of zodra deze beschikbaar is binnengehaald.

We hoeven dus niet langer uren te zoeken naar de juiste afleveringen of een goede uploader maar zijn altijd gegarandeerd van een automatische download. Dat niet alleen, het is vrijwel altijd in HD-kwaliteit of beter.