Waarom wij graag back-ups maken (en jij het ook moet doen)

Back-up, het is de basis van een goed computergebruik. Want hoe vaak komt het niet voor dat een computer zomaar crasht en alle bestanden ineens weg zijn. Daarom delen wij in dit artikel waarom wij zelf altijd back-ups maken (en waarom jij dit ook moet doen).

Inhoudsopgave

Het afgelopen jaar heeft een computercrash ervoor gezorgd dat alle bestanden ineens weg waren. Op dat moment is het pech hebben, tenzij je natuurlijk op de juiste moment een back-up maakt. Back-ups hebben ons inmiddels zoveel tijd en frustratie bespaard dat wij 100% overtuigd zijn deze regelmatig uit te voeren.

Maar waarom is back-ups maken nu zo belangrijk? En is het alleen voor bedrijven belangrijk of heb je er als normale computergebruiker ook veel aan? Wij vertellen je waarom back-ups maken voor iedereen een noodzakelijke stap voor het computergebruik moet zijn.

Nooit meer bestanden kwijtraken

De grootste frustratie na een computercrash is niet dat de computer niet meer werkt. Het is juist het verloop daaruit dat het zo vervelend maakt. Je laat de computer repareren en start deze op. En ineens verschijnt er een installatie die niet zo bekend lijkt. Je realiseert je dat alle bestanden waar je uren werk in hebt gestoken in één keer weg zijn. En je kunt deze niet meer terughalen.

Komt bovenstaand scenario je bekend voor? Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 20 computergebruikers weleens te maken heeft gehad met een computercrash. Dat zijn een hoop gefrustreerde mensen. Want niet iedereen maakt back-ups om te zorgen dat er na een computercrash direct een herstelproces kan worden gestart.

Back-up maken kost weinig tijd

De tijd om een back-up te starten staat gelijk aan het halen van een bakje koffie. Je hoeft alleen maar een knop in te drukken, aan te geven waar je een back-up van wilt maken en even te wachten om in de gaten te houden of alles goed gaat. Maar zodra de computer start met het maken van een back-up kun je weglopen en hoef je niets meer te doen.

Klik hier om alle gratis back-up software te bekijken.

Wij hebben belangrijke bestanden

Heb je ergens op jouw computer een map staan die volstaat met foto's of bestanden die je echt nooit kwijt wilt raken? De kans is groot dat dit zo is. Hoeveel frustratie zou het geven als je er op een dag achterkomt dat al deze bestanden weg zijn, en nooit meer terug zijn te halen?

Wij maken een back-up van onze belastingaangiftes, favoriete fotomomenten van vakanties, gevoelige bankinformatie en andere persoonlijke gegevens die we echt nooit kwijt willen raken. Dit is de beste manier om te voorkomen dat je potentieel binnen korte tijd een flinke dosis frustratie en teleurstelling rijker bent.

Gevoel van veiligheid

Natuurlijk waren wij niet bang dat er iets ergs met onze bestanden zou gebeuren voordat wij begonnen met back-ups maken. Maar sinds er regelmatig een gehele back-up gemaakt wordt is er wel een sterker gevoel van veiligheid aanwezig.

Want zelfs als het misgaat dan kunnen wij terugvallen op een systeemherstel en alle bestanden terughalen. Dit gevoel van veiligheid is eigenlijk al reden genoeg om regelmatig back-ups te maken.