Back-ups maken van je bestanden

Het maken van back-ups is erg belangrijk. Toch doet bijna niemand het en als er iets gebeurd zijn vaak belangrijke bestanden en mails weg. Lees onze back-up tips en begin vandaag nog met het opzetten van veilige en automatische back-ups.

Inhoudsopgave

Manieren om back-ups te maken

Back-ups maken kan op een aantal manieren. Zo kunt u een externe harde schijf of USB-stick kopen en de bestanden daar op kopiëren. Dit lijkt een veilige manier van back-uppen, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Ook een externe harde schijf of USB-stick kan stuk gaan, gestolen worden of kwijt raken. In dat geval is deze manier van back-uppen niet voldoende.

Een andere manier is het extern back-ups maken. Dit kan op een server die u ergens huurt, of met een zogeheten cloud-dienst. Met een cloud-dienst is het mogelijk om volledig automatisch een back-up te laten maken op een vooraf ingesteld tijdstip. Zo weet u altijd dat er een recente kopie is van uw bestanden en mails.

Back-up software

Voor het maken van backups bestaat er vele software. Maar niet ieder programma is even goed. Het eerste programma dat we behandelen is SyncBack.

Waarom back-ups maken?

Wat als uw harde schijf of zelfs hele computer stuk gaat? Of als inbrekers alles meenemen.. Heeft u dan uw waardevolle bestanden nog? Zelfs een externe harde schijf is vaak niet veilig genoeg. Want bij bijvoorbeeld brand of inbraak gaat die ook verloren.

Iedereen verzamelt in zijn leven waardevolle bestanden. Dit kan van alles zijn. Foto's met kostbare (jeugd)herinneringen, belangrijke documenten, wachtwoorden, bestanden van de zaak waar u werkt of schoolopdrachten die ingeleverd moeten worden. We hoeven niet uit te leggen dat het kwijtraken van zulke files en ware ramp kan betekenen. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig back-ups te maken!