Deze Nederlandstalige apps moet je zeker hebben

Het kan lastig zijn om apps op je smartphone of tablet te gebruiken als je de Engelse taal niet machtig bent. Gelukkig zijn er ook nog genoeg apps die je in het Nederlands kunt downloaden. Sommige apps zijn weliswaar van buitenlandse ontwikkelaars, maar bieden hun diensten ook in het Nederlands aan. Andere apps zijn ook van Nederlandse bodem en daardoor gemakkelijk te downloaden, installeren en gebruiken.

Aanraders voor Android en iPhone

In Nederland zijn er veel gebruikers van Android-toestellen, maar ook de iPhone is erg populair. Om deze reden hebben we gekeken naar apps die je in het Nederlands kunt installeren op beide platforms. Het maakt daardoor dus niet uit of je een Android-toestel of een iPhone hebt. Gebruik de apps het liefst met een telefoonabonnement, zoals een telefoonabonnement zonder toestel. Zo houd je de kosten voor het datagebruik van verschillende apps in de hand. Dat is zeker bij het gebruik van streamingdiensten zoals Storytel aangeraden.

NS Reisplanner Xtra

Afgelopen jaren heeft de NS hard gewerkt aan een nieuwe app. De Reisplanner Xtra is daar het resultaat van. Treinen mogen dan wel vaak niet werken of rijden, maar de app van de NS werkt prima. Zo zit de app boordevol met handige mogelijkheden. Plan bijvoorbeeld je reis, kijk naar de vertrektijden op alle stations in Nederland en blijf op de hoogte van actuele storingen. Doordat de app volledig in het Nederlands is, weet je zeker dat je opgelucht kunt reizen.

Storytel

Boeken lezen is weer helemaal in, maar je kunt er ook voor kiezen om boeken te luisteren. Dat is precies wat Storytel doet. Je koopt binnen deze app een boek dat is omgezet in een luisterboek. Op die manier kun je lekker in bed naar je favoriete boek luisteren. Dit is een voorbeeld van een app die is geïnternationaliseerd. Eigenlijk is de app in het Engels beschikbaar en wordt deze uitgegeven door een Scandinavische ontwikkelaar. Maar als je de app in Nederland gebruikt, zijn alle opties volledig Nederlands, zonder dat je er zelf nog iets aan hoeft in te stellen.

Blendle

Het kan best lastig zijn om alle kranten van Nederland bij te houden. Bovendien is het ook prijzig om geabonneerd te zijn op zoveel kranten. Daar heeft Blendle een oplossing voor gevonden. Je betaalt binnen de app een vast bedrag en krijgt de toegang tot allerlei artikelen van verschillende kranten. Eerder kon je ook per artikel afrekenen, wat een stuk goedkoper was. Nu dat niet meer mogelijk is, is Blendle iets lastiger te gebruiken. Toch raden we de app aan; de app is volledig Nederlands en je hebt toegang tot alle Nederlandse nieuwsbronnen voor een vast bedrag per maand.

Reclamefolder

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om geen papieren reclamefolders meer uit te brengen. Daarvoor worden heel wat bomen gekapt en dat is slecht voor het milieu. Wil je in het Nederlands een digitaal overzicht hebben van alle aanbiedingen in de verschillende winkels? Dan is Reclamefolder een handige app. Daarmee kun je bladeren door folders van alle bekende winkels en winkelketens. Niet alleen landelijk, maar ook je lokale supermarkt is waarschijnlijk opgenomen. Je vindt de winkels op alfabet en per categorie. Zo heb je ook toegang tot verschillende locaties en het prikbord.