CD's en DVD's branden

Het branden van CD's en DVD's moet met goede zorgvuldigheid worden uitgevoerd. U wilt dat uw bestanden op de juiste manier gebrand worden. Hiervoor heeft u speciale CD- of DVD-brandsoftware nodig. U kunt met deze software erg eenvoudig bestanden op een CD of DVD branden en de bestanden openen op een andere computer, op een CD-driver of DVD-speler. Bestanden kunnen talloze verschillende bestandsformaten hebben, ieder bestandsformaat moet weer anders op een CD of DVD gebrand worden. In dit artikel vindt u verschillende brandprogramma's om uw CD's en DVD's eenvoudig te branden.

Inhoudsopgave

Let op: voor het branden van CD's en DVD's heeft u een computerdrive met brand-mogelijkheden nodig.

Nero 2014

De softwareontwikkelaars van Nero bieden met deze software al jaren een prettige ervaring bij het branden van CD's en DVD's. Deze software is zeer eenvoudig in gebruik en helpt bij het branden van bestanden op een CD of DVD. U kunt de gewenste bestanden openen met Nero. Ondertussen kunt u ook alvast een CD of DVD in de drive plaatsen.

Bij het openen van bestanden kunt u aangeven of het een CD of DVD betreft. Dit is belangrijk voor de wijze waarop Nero de bestanden op de schijf zal branden. Een CD kan uitsluitend muziekbestanden zoals .MP3 aan. Een DVD kan juist meerdere soorten bestanden aan, zoals .AVI en .MP4. Dit is eenvoudig in Nero in te stellen.

Daarbij heeft Nero nog talloze andere mogelijkheden. Zo kunt u voor het branden van uw DVD's een speciaal DVD-menu aanmaken. Dit menu wordt getoond wanneer u de DVD op uw computer of DVD-speler afspeelt. Het menu biedt een snelle doorgang naar verschillende scènes in een film of kan de mogelijkheid bieden om bloopers of 'behind the scenes'-shots van een film of serie te bekijken.

Het grote voordeel van Nero is de gratis trial versie. Voor een maand kunnen alle functies van de software gebruikt worden. Wanneer de software bevalt kunt u deze aanschaffen om voor altijd toegang te krijgen tot deze functies. Is Nero toch niet helemaal wat u zoekt dan kunt u na de proefperiode met de software stoppen.

Deepburner

De software Deepburner biedt u de mogelijkheid om bestanden op een CD of DVD te branden. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van Deepburner is opvallend, het is prettig om met de software te werken. Vrijwel alles wijst voor zich bij deze brandsoftware. Dit maakt het zeer efficiënt voor het branden van een CD of DVD. Daarbij komt de software met een speciale etikettenmaker die volledig is ingebouwd in de software. Zo kunt u voor uw CD's en DVD's erg eenvoudig etiketten aanmaken.

Het omzetten van .AVI- en .MP4-bestanden naar .ISO-bestanden is met Deepburner erg gemakkelijk. .ISO-bestanden zijn nodig om een DVD te kunnen branden. De meeste DVD-spelers kunnen uitsluitend .ISO-bestanden afspelen. U bent daarom ook vaak gebonden aan dit bestandsformaat. Gelukkig is dit met Deepburner geen enkel probleem. U selecteert de bestanden die u op de DVD wilt branden en geeft aan dat deze omgezet moeten worden naar .ISO. De software gaat direct voor u aan de slag en zet de bestanden volledig om naar het nieuwe bestandsformaat. Vervolgens kunt u de bestanden op de DVD branden of deze opslaan op uw computer.

Deepburner heeft een gratis proefversie waarmee u een blik kunt werpen op het grote aantal mogelijkheden dat de software biedt. De proefversie biedt voor een groot aantal gebruikers voldoende mogelijkheden. U kunt ook kiezen voor een betaalde versie van deze software. U krijgt hierbij meer opties en gratis ondersteuning bij problemen met de software.

Final Burner

Met Final Burner is het branden van een CD of DVD een fluitje van een cent. Het dashboard van deze software biedt u direct een prachtige overview van alle opties. U kunt binnen enkele muisklikken starten met het branden van uw eerste CD of DVD. In het dashboard van Final Burner kunt u via het mappensysteem eenvoudig een of meerdere bestanden op uw computer selecteren. Vervolgens kunt u deze bestanden laten converteren naar andere bestandsformaten of direct branden op een CD of DVD.

Final Burner komt met een groot aantal extra opties die bij de meeste vergelijkbare software mist. Zo kunt u voor DVD's razendsnel de benodigde .ISO-bestanden aanmaken en vervolgens direct branden. Dit verkort de tijd die u per DVD nodig heeft en maakt het branden van DVD's efficiënter. Met de speciale menu-ontwikkelaar kunt u binnen enkele minuten een professioneel menu voor uw DVD samenstellen. Dit menu wordt geopend wanneer u de DVD op uw computer of op een DVD-speler afspeelt en biedt u een overzicht van verschillende scènes of video's op de DVD.

U kunt Final Burner gratis downloaden. Er is geen betaalde versie van Final Burner dus u kunt lange tijd gebruik maken van deze software. De ontwikkelaars van deze software hebben talloze andere soorten software voor uw computer. U zult hier regelmatig advertenties voor krijgen tijdens het gebruik van Final Burner.

CD Burner XP

Met CD Burner XP kunt u gewenste muziek of video's branden op CD's en DVD's. De naam van deze software doet vermoeden dat deze uitsluitend compatibel is met Windows XP en uitsluitend CD's kan branden. Echter draait de software ook moeiteloos op andere Windows-versies, zoals Windows Vista en Windows 7, en is het branden van DVD's inmiddels ook toegevoegd als optie.

U kunt met CD Burner XP zelf CD's of DVD's samenstellen en deze vervolgens branden. Om een schijf samen te stellen selecteert u de gewenste bestanden op uw computer. De software geeft vervolgens aan of de bestanden nog moeten worden geconverteerd. Indien dit het geval is zal de software dit volledig voor u uitvoeren. U hoeft slechts aan te klikken dat u het wilt omzetten.

De mogelijkheid om CD-covers te ontwerpen maakt CD Burner XP prettige software. De vele converteeropties van deze software, zoals het omzetten van .AVI naar .ISO en .WAV naar .MP3 maakt het ideaal voor beginnende en ervaren computergebruikers. U kunt deze software gratis downloaden. Er is geen betaalde versie van CD Burner XP. U krijgt dus direct alle mogelijkheden van deze professionele brandsoftware.