Gratis virusscanners overzicht

Virusscanners helpen om de computer vrij van virussen te houden. Door de grote hoeveelheid bedreigingen op het internet is het belangrijk om goed beschermd te surfen. Kies nu de beste gratis virusscanner van 2014 - 2015 en download hem hier gratis!

Inhoudsopgave

Bescherm uw computer tegen virussen

Virusscanners helpen om de computer vrij van virussen te houden. Door gebruik te maken van een virusscanner is uw computer beschermt tegen virussen, besmettingen, trojaanse paarden en andere vervelende bestanden die ongevraagd toegang proberen te krijgen tot uw bestanden en gegevens. Door de grote hoeveelheid bedreigingen op het internet is het belangrijk om goed beschermd te surfen. Zo kunt u voorkomen dat er virussen en andere ongevraagde bestanden op de computer worden geïnstalleerd. In dit artikel vindt u een overzicht van meerdere gratis virusscanners.

Avast!

Avast! is een krachtige software die ervoor zorgt dat virussen en andere bedreigingen geen kans krijgen. Het aantal gebruikers van deze software is groot en dit draagt bij aan het aantal bedreigingen dat wordt afgeweerd door de software. De software heeft meerdere lagen van bescherming waardoor het ideaal is tegen virussen die via meerdere wegen proberen uw computer te besmetten. Wanneer het virus een systeem van Avast! heeft omzeilt zijn er nog andere beschermsystemen die zorgen dat de besmetting toch gestopt zal worden. Het aantal virussen dat deze gratis virusscanner vindt is hoog. Avast! behaalt bij tests altijd een hoog percentage gevonden besmettingen.

De gebruiksvriendelijkheid van Avast! maakt het bijzonder geschikt voor jonge en oude computergebruikers. Het dashboard van de gratis virusscanner bevat allemaal handige knoppen waar alles over de virusscanner gevonden kan worden. De gratis software biedt bescherming tegen bedreigingen vanuit downloads, maar ook bedreigingen die de computer tegenkomt tijdens het surfen op internet of via e-mail. Dankzij de verschillende beschermingen heeft geen enkele bedreiging kans om uw computer te besmetten.

De virusscanner scant met grote snelheid door uw bestanden. Alle bestandsnamen en -formaten van bestanden op uw computer worden naast een database van Avast! gelegd en er wordt gekeken of programma's en bestanden op uw computer overeenkomen met bedreigingen die genoemd zijn in de database van Avast!. Wanneer de software een bedreiging heeft gevonden zal deze direct een waarschuwing geven en u wijzen op het dreigende gevaar. Virussen worden direct in quarantaine gezet wanneer de software deze vindt en zullen dus niet langer een bedreiging vormen. U kunt zelf aangeven of het bestand verwijderd moet worden of dat het gewoon op de computer kan blijven staan.

Avast! is een ideale gratis virusscanner voor gebruikers die zelf weinig willen instellen en gebruik willen maken van een goede virusscanner die op virussen scant en bedreigingen tegenhoudt.

AVG Free

De gratis virusscanner van AVG is een goede verzameling van mogelijkheden verpakt in één virusscanner. Het is een zeer effectieve scanner voor het scannen naar virussen in bestanden op uw computer en bij het tegenhouden van online bedreigingen die op uw computer proberen te komen via het downloaden van bestanden of het bezoeken van websites. Met AVG op uw computer bent u zeker dat virussen geen enkele kans maken. De gratis versie van de software heeft talloze mogelijkheden die voldoende zijn voor de gemiddelde computergebruiker. Het biedt een ideale bescherming tegen virussen en voert dit op een zeer effectieve manier uit.

Deze virusscanner combineert de vele mogelijkheden van virusscanners in één pakket en heeft hierbij slechts een enkele focus: de veiligheid van het systeem zo goed mogelijk optimaliseren en uitvoeren. De scanner scant moeiteloos door tienduizenden bestanden om te zoeken of uw computer op dit moment een virus heeft. Wanneer de software een virus vindt zult u direct op de hoogte gesteld worden en wordt u doorgeleid naar een pagina waar de bedreiging kan worden bekeken. De gratis virusscanner van AVG waarschuwt niet alleen voor virussen die al op uw computer staan. Bij het bezoeken van slechte websites geeft AVG een melding wat er mis is met deze website. Zo kunnen websites proberen Malware op uw computer te installeren, dankzij de beveiliging van AVG voorkomt u dat websites deze kans krijgen.

Ziggo

De Nederlandse provider Ziggo heeft een eigen virusscanner ontwikkeld die het mogelijk maakt om de computer op goede wijze te beschermen tegen virussen en andere corrupte bestanden. Ziggo heeft een betaalde versie van de software uitgebracht, genaamd "Ziggo Internetbeveiliging Uitgebreid". Daarnaast is er een gratis virusscanner van Ziggo met de naam "Ziggo Internetbeveiliging Basis". De basisversie van de software heeft niet zoveel functies als de betaalde versie. Toch is deze gratis virusscanner een goede bescherming tegen vervelende bedreigingen op uw computer.

De scanner kan in zeer korte tijd door al uw bestanden scannen en hierbij zoeken naar potentiële bedreigingen of virussen. Door de bestanden in de lijst te vergelijken met een virusdatabase van Ziggo kan worden gekeken of er verkeerde bestanden op uw computer staan. Deze bestanden kunnen dankzij de antivirus en antispyware van Ziggo Internetbeveiliging snel en met enkele muisklikken verwijderd worden. Dit maakt het zeer eenvoudig om virussen die al op uw computer staan te verwijderen.
Het nadeel van de gratis versie van Ziggo zijn de beperkte mogelijkheden die de software biedt bij de bescherming tegen bestanden die via e-mail of via het internet binnenkomen. Andere gratis virusscanners bieden deze optie wel.

Microsoft Security Essentials

De officiële gratis virusscanner van Microsoft, Microsoft Security Essentials (MSE), maakt het voor computergebruikers zeer eenvoudig om bescherming tegen virussen te krijgen. Met een krachtig systeem zorgt deze virusscanner ervoor dat bedreigingen moeiteloos worden afgeslagen. De software van Microsoft is ontwikkeld om te zorgen dat gebruikers van het systeem niet langer problemen van virussen zullen ondervinden. Computers die gebruikmaken van Windows 7 of hoger hebben deze software al standaard op de computer. Voor eerdere versies zijn speciale op maat softwarepakketten ontwikkeld.

Microsoft Security Essentials helpt om de computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere vormen van slechte software die uw computer bedreigen. Essentials biedt op ieder moment van de dag de bescherming die u nodig heeft om te voorkomen dat virussen op uw systeem geïnstalleerd kunnen worden. Het is een eenvoudig te gebruiken systeem dat vrijwel volledig voor zichzelf wijst. Dit maakt de software ook ideaal voor computergebruikers die weinig verstand hebben van software. De gratis virusscanner zal altijd op de achtergrond draaien en hierdoor continu bescherming bieden.