Grootste USB sticks

USB sticks worden steeds groter. Opslagruimte in computers ook. Het is een gevolg van het feit dat foto's en films een steeds betere kwaliteit hebben. Een full HD film is tegenwoordig al snel 4 tot 8 GB groot, en met de huidige digitale camera's neemt een foto ook enkele MB's opslagruimte in.

Enkele jaren terug kwamen de USB sticks op de markt. Waren we toen blij met een stick van 64 MB (Megabyte), tegenwoordig is een USB stick van 64 GB (Gigabyte) al de normaalste zaak van de wereld. Dat is 1000 keer zoveel opslagruimte!

Maar het kan nog groter.. we vertellen graag iets over de ontwikkeling van USB sticks!

Inhoudsopgave

Grootste USB stick nu verkrijgbaar

Op dit moment verkoopt Conrad een USB stick van 256 GB. De prijs voor deze USB stick is € 105,- op moment van schrijven. Omgerekend € 0,41 per GB. Nu zijn er nog grotere USB sticks op de markt, oplopend tot 1 TB, maar de prijzen daarvoor zijn in verhouding veel duurder. Voor een 1 TB USB stick betaal je ongeveer 700 euro, omgerekend € 0,70 per GB!

Ontwikkelingen grotere USB sticks

De ontwikkelingen gaan erg hard in de technologie markt. Dit geldt ook voor USB sticks. Diverse fabrikanten zijn al bezig met het ontwikkelen en op de markt brengen van USB sticks met een capaciteit van meer dan 1 TB. Tot voor kort waren dergelijke hoeveelheden opslagruimte alleen mogelijk op een harde schijf.

Snelheid USB sticks

Ook de snelheid (lezen & schrijven) van USB sticks wordt steeds hoger. De nieuwste supersnelle USB sticks hebben een leessnelheid van 240 MB per seconde, en een schrijfsnelheid van 160 MB/seconde. Dat is enorm snel; een film van 700 MB is in 5 seconden op een USB stick te zetten. Een MP3 of foto in een fractie van een seconde. Op deze manier kun je dus straks je hele fotocollectie, al je films, je muziek en nog veel meer bestanden in een handomdraai op USB stick zetten. Handig voor het maken van backups bijvoorbeeld!