Startknop in Windows 7 en 8 terugkrijgen

Met de komst van Windows 8 is er ook een volledig nieuwe manier van navigeren in Windows gekomen. De traditionele startknop die wij gewend zijn van de Microsoft-computers heeft plaatsgemaakt voor de programmategels. De startknop is met diverse software weer eenvoudig terug te krijgen!

Inhoudsopgave

Met de komst van Windows 8 is er ook een volledig nieuwe manier van navigeren in Windows gekomen. De traditionele startknop die wij gewend zijn van de Microsoft-computers heeft plaatsgemaakt voor de programmategels. De startknop is door Microsoft bij de nieuwste Windows-versie verwijderd. Deze knop is voor velen een eenvoudige manier om de computer te besturen. Voor veel gebruikers is het de enige manier geweest waarop zij Windows hebben leren besturen.

Het klassieke bureaublad met links onderin een startknop, velen zullen het nog herkennen. Het is eenvoudig om het klassieke bureaublad in Windows 8 te krijgen, als u op de tegel links onderin het scherm klikt gaat u naar het bureaublad. Echter mist de startknop op deze pagina.

Het is daarom ook prettig wanneer de startknop weer teruggezet kan worden. Dit maakt het navigeren in Windows weer eenvoudig en helpt bij het gebruiken van de computer.

Wat heeft u aan een startknop in Windows 8?

Microsoft heeft er bij de lancering van Windows 8 voor gekozen om de bekende startknop weg te laten. Voor veel computergebruikers betekent dit een gat in de navigatie. De navigatie waar Windows 8 mee werkt is voor velen lastig te begrijpen en kan daarnaast ook tot verwarring leiden. De oude startknop was de toegang naar het startmenu en maakte het mogelijk om snel de gewenste programma's te vinden. In het startmenu worden alle programma's van de computer op alfabetische volgorde weergeven en is het zoeken naar bestanden zeer gemakkelijk. Door het weglaten van de startknop heeft Microsoft ervoor gezorgd dat voor computergebruikers veel moeite hebben met het besturen van de computer.

Door de startknop weer te installeren kan worden gezorgd dat mensen die moeite hebben met deze nieuwe navigatie direct van hun probleem af zijn. Wanneer er weer zoals vroeger door alle belangrijke programma's genavigeerd kan worden is het zeer eenvoudig om de computer weer naar wens te besturen. Gebruikers van Windows 8 die de functies van eerdere Windows-versies gewend zijn willen daarom ook graag weer een startknop in de huidige Windows-versie. Het zal gebruikers helpen om de computer sneller en effectiever te gebruiken.

Doordat er een grote vraag is naar de startknop hebben verschillende softwarebedrijven software ontwikkeld die het toelaat om een startknop in Windows 8 te installeren. Met deze software kan de startknop in enkele muisklikken worden geïnstalleerd en kunnen gebruikers weer zoals vroeger gebruikmaken van de eenvoudige navigatiemogelijkheden die Windows 7 en eerdere versies altijd hebben gehad.
In dit artikel leest u 3 manieren om de Windows Startknop weer terug te krijgen in Windows 8.

Classic Shell

Met deze speciale software voor Windows 8 kan er zeer eenvoudig een startknop aan het bureaublad worden toegevoegd. Deze software installeert de startknop op de computer. Er kunnen mooie en klassieke skins voor de startknop gedownload worden, zo kan het bureaublad weer de look van Windows XP of andere Windows-versies krijgen. Wanneer u op de startknop drukt zullen alle programma's die op de computer geïnstalleerd zijn worden weergeven. De software weergeeft ook alle Windows-applicaties die op de computer geïnstalleerd zijn.

Bij Classic Shell krijgt u nog enkele extra mogelijkheden die het gebruik van Windows terugzetten naar de bekende Windows 7-layout en de layout van eerdere versies. Wanneer Windows 8 normaal wordt gestart zult u op het tegelscherm komen. Met Classic Shell wordt dit tegelscherm vervangen door een traditioneel bureaublad uit andere Windows-versies. U kunt dankzij deze software Windows 8 volledig inrichten als Windows 7 terwijl en gewoon gebruikmaken van alle voordelen van Windows 8.

Pokki

De software Pokki maakt het mogelijk om heel eenvoudig een startknop en -menu te installeren op een computer met Windows 8. Wanneer u op de startknop drukt zult u net als in de vorige Windows-versies recent geopende programma's in een lijst zien staan en kunt u doorklikken naar "Alle programma's". Via snelkoppelingen en mappen kunnen alle softwareprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd via deze startknop van Pokki bereikt worden.

De instellingen van Pokki zijn zeer gemakkelijk te wijzigen. Dit maakt de software erg handig voor Windows 8-gebruikers die een eigen skin of lay-out willen installeren. Via de instellingen kunnen de kleuren en andere grafische elementen van Windows 8 worden gewijzigd. De software werkt zeer snel en laat gebruikers alle instellingen snel veranderen. Het enige nadeel van Pokki is de koppeling van een App-promotiebox onderin het startmenu. Deze startknop weergeeft iedere keer dat u het startmenu opent 3 applicaties van de softwareontwikkelaars. U zult dus altijd reclame zien wanneer u de software gebruikt. Als u dit niet als storend ervaart dan is Pokki goede software voor het installeren van een Windows 8-knop.

Startmenu8

Deze software laat u binnen enkele muisklikken een startmenu voor Windows 8 installeren. Startmenu8 biedt daarbij nog enkele andere opties die ervoor zorgen dat een gewone Windows 8-computer meer als Windows 7 zal worden ingedeeld. Bij het opstarten van de computer zal het tegelscherm worden overgeslagen en gaat de computer direct door naar het bureaublad. Het is alsof u op een Windows 7-computer zit. Alles wijst weer zoals vanouds voor zich en is eenvoudig te bereiken. Het openen van applicaties gaat eenvoudig via de knoppen op het startmenu. Snelkoppelingen en documenten worden in lijsten weergeven om navigatie te verbeteren.

Startmenu8 geeft volledige vrijheid bij de instellingen van de startknop en de andere grafische elementen. Gebruikers die liever gewoon de normale Windows 8-startpagina willen kunnen dit met een klik op de muis wijzigen in het instellingenscherm. Op deze pagina kunnen nog talloze andere instellingen worden aangepast, waaronder of Windows een overlay opent wanneer de muis aan de rechterzijde komt. Startmenu8 laat u de computer terugbrengen naar het tijdperk dat de Windows-navigatie nog gemakkelijk was, maar als u bepaalde instellingen liever niet heeft is dit eenvoudig aan te passen.

De software maakt een traditionele startknop met het bekende menu. In dit menu worden alleen de programma's die op de computer staan weergeven. Applicaties die via de Windows-store zijn gedownload worden niet in het startmenu weergeven.