Top 3 streamingdiensten

Het is bijna niet meer voor te stellen, een week wachten op een nieuwe aflevering van je favoriete serie. Na die spannende cliffhanger leek die week wel een eeuwigheid te duren. Gelukkig is wachten niet meer nodig en kun je nu in één weekend een heel seizoen van een serie bingewatchen en dat allemaal dankzij de komst van streamingdiensten!

Het begon met een paar streamingdiensten in Nederland, maar dat aantal blijft maar groeien. Het is bijna niet te doen om op alle diensten een abonnement te nemen, maar voor welke kies je dan? Wij hebben een top 3 voor je opgesteld met onze favoriete streamingdiensten en geven je graag wat meer informatie over wat streamen is.

Streamingdiensten

Wat is streamen?

Voordat we onze top 3 beste streamingdiensten met je delen willen we je wat meer uitleg geven over wat streamen is. Streamen is het versturen van media via computernetwerken zoals het internet. Er wordt steeds een gedeelte van de data in een buffer geplaatst zodat een programma dit kan afspelen. Hierdoor kun je een film kijken of muziek luisteren via Spotify zonder die te downloaden.

Wist je dat de oudste stream al in 1991 bestond? Dat was de webcast koffiepotcamera van Cambridge. Dankzij de stream konden zij in de gaten houden of de koffie al was doorgelopen.

Hoe stream je je favoriete serie naar je tv?

Een film, serie of documentaire kijken waar en wanneer jij dat wil en zonder onderbrekingen, dat is het grote voordeel die streamingdiensten je bieden. Een mooie film kijk je natuurlijk het liefst op een groot scherm, maar hoe doe je dat? Alle streamingdiensten hebben een eigen app. Als je een Smart TV hebt, en vooral bij een nieuwer model, heb je een grote kans dat de app al op je televisie staat, anders kun je die downloaden. Als je geen Smart TV hebt kun je de app downloaden op je smartphone, tablet of laptop. Met behulp van een Google Chromecast of Apple TV kun je jouw favoriete serie streamen naar je tv.

Om optimaal te kunnen genieten van alles wat de streamingdiensten te bieden hebben is een goede internetverbinding belangrijk. Je wilt tenslotte zonder haperingen en storingen kunnen genieten van een film. Allereerst is het belangrijk om te ontdekken welke internetsnelheid je nu ontvangt. Dan kun je eenvoudig nagaan door het doen van een speedtest. Voor het goed gebruik kunnen maken van een streamingdienst raden we je een internetsnelheid van minimaal 50 Mbit/s aan.

Is jouw internetsnelheid te laag? Dan is het interessant om te kijken welke mogelijkheden voor internet er nog meer zijn op jouw adres. ProviderCheck.nl is een vergelijkingssite voor internet en tv en biedt een handige, gratis postcodecheck waarbij je alle mogelijkheden op een rij ziet.

Top 3 beste streamingdiensten

En nu waar het om gaat, onze streamingdiensten top 3. In 2010 was het streamingdiensten landschap nog overzichtelijk. Het begon in Nederland met de komst van Videoland, daarop volgde HBO en Netflix. Inmiddels is het aantal diensten flink gegroeid met streamingdiensten als Amazon Prime Video, Apple TV+, Canal Digitaal, Discovery Plus, ESPN, F1 TV, FilmBox, Hayu, NLZIET, NPO Plus, Pathé Thuis en Starzplay. Met al die verschillende diensten is het aanbod ook steeds meer versnipperd.

Vraag jij je af welke streamingdienst (en) je nu echt moet hebben? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Hopelijk helpt onze streamingdiensten top 3 je om een keuze te maken.

1. Netflix

Met stip op 1 staat Netflix. Als je het over streamingdiensten hebt denk je waarschijnlijk direct aan deze aanbieder. Maar waarom zou je kiezen voor een abonnement op Netflix? Belangrijkste reden vinden wij de Netflix Originals. Die films en series kun je alleen via Netflix bekijken. Je hebt vast wel eens gehoord van series als House of Cards, Narcos, Lupin, La Casa de Papel of het Nederlandse Undercover.

Bleef het aanbod in films voorheen nog wat achter, daar heeft Netflix een flinke inhaalslag in gemaakt, met original films als Don’t look up, Red Notice en Vivo. En dan zijn er nog Slag om de Schelde en Mijn beste vriendin Anne Frank. Beide films zijn in samenwerking met Netflix gemaakt en daarom kort nadat zij in de bioscoop hebben gedraaid al te streamen.

2. Disney+

Je verwacht misschien dat Disney+ de ideale streamingdienst is als je kinderen hebt en dat klopt zeker. Maar ook voor volwassenen is dit een fijne dienst.
Natuurlijk zie je alle Disney films, niet alleen de oudjes als Sneeuwwitje en Bambi, maar ook nieuwe pareltjes als Frozen, Aladdin en Jungle Cruise.

Maar het aanbod van Disney+ is veel breder. Je kunt namelijk ook naar content kijken van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. De laatste toevoeging is Star. Vooral dit is een goede toevoeging voor de volwassen kijker met films als Hidden Figures, Little Miss Sunshine, The Grand Budapest Hotel en series als 911 Lone Star, Homeland en The Pier.

3. Videoland

Om Videoland kunnen we eigenlijk niet heen, met deze streamingdienst begon het in 2010 allemaal in Nederland. RTL is de eigenaar van Videoland, daarom zie je soms content die eerst alleen op de streamingdienst te zien was terug op één van RTL-kanalen. Maar belangrijker om te vertellen is dat één van de voordelen van een abonnement op Videoland is dat je veel programma’s en series alvast vooruit kunt kijken, natuurlijk zonder reclameonderbrekingen.

Videoland is dé streamingdienst voor liefhebbers van het real-life genre. Met programma’s als Gooische Moeders, Love Island en Ex on the Beach. Ook biedt Videoland eigen programma’s als De Verraders, Special Forces VIPS en Mocro Maffia.

We wensen je veel kijkplezier!