Televisie kijken op uw computer

Kijk nu ook online televisie via uw computer. Vandaag de dag is een kabelaansluiting voor het ontvangen van televisiekanalen niet meer nodig. Er zijn verschillende manieren om via de computer gewoon televisie te kijken. In dit artikel worden 4 manieren beschreven waarop u televisie kunt kijken via internet en zonder kabel.

Inhoudsopgave

Televisie kijken via websites

Televisiekanalen hebben hun eigen online varianten waar allerlei programma's teruggekeken kunnen worden. Zo heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Uitzendinggemist.nl opgezet om Nederlanders de mogelijkheid te bieden altijd programma's terug te kijken. Via Uitzendinggemist.nl kunnen allerlei programma's van de zenders van de NPO worden gekeken. Op de website staan programma's en televisieseries van jaren terug die met een enkele muisklik eenvoudig op de computer worden gestreamd. Voor het terugkijken van programma's via Uitzendinggemist is een goede internetverbinding nodig. Het gebruik van Uitzendinggemist en het terugkijken van programma's is gratis.

RTL heeft haar eigen online televisiedienst opgezet. Via RTLgemist kunnen alle programma's van RTL erg gemakkelijk terug worden gekeken. Er kan worden gezocht naar individuele televisieprogramma's en u kunt naar programma's van dezelfde dag kijken. Streamen via RTL is snel maar vereist een goede internetverbinding. Microsoft Silverlight is nodig om de streams van RTL-programma's te bekijken. Bij RTL kunnen individuele programma's worden aangeschaft om terug te kijken. De nieuws- en weerprogramma's op RTLgemist zijn gratis, voor andere programma's moet betaald worden. Uitzendingen kosten gemiddeld €0,99.

Televisie kijken via een provider

Sommige providers bieden de optie om eenvoudig via de computer de gewenste televisiekanalen te bereiken. Zo heeft UPC het speciale Horizon uitgerold naar computers, smartphones en tablets. Dankzij de handige connectie met de UPC-mediabox kunnen programma's ook gewoon worden opgenomen en worden teruggekeken op de computer of via een tablet.

UPC heeft voor het kijken van online televisie een speciaal abonnement. Het Horizon-abonnement komt bovenop de gebruikelijke maandelijkse kosten voor een televisieabonnement en zit niet gratis inbegrepen bij de diensten van UPC.

KPN heeft een extra dienst waarmee eenvoudig televisie via de computer gekeken kan worden. Met Interactieve TV zorgt KPN ervoor dat u via laptops, tablets en smartphones eenvoudig naar favoriete televisiekanalen kunt kijken. Alles wordt live naar de computer of tablet gestreamd en loopt synchroon met de uitzendingen op televisie. Films, sportwedstrijden en series die op televisie zijn kunnen met Interactieve TV van KPN bijna direct bekeken worden. Net als bij UPC rekent KPN een maandelijkse fee om gebruik te kunnen maken van Interactieve TV.

Netflix en NL Ziet brengen televisie op de computer

Het aantal diensten dat online content aanbiedt is langzaam aan het stijgen. Netflix en NL Ziet zijn twee abonnementsdiensten die het mogelijk maken om honderden televisieseries en film terug te kijken via internet. Netflix is een bedrijf dat al jarenlang gebruikmaakt van online streaming voor hun videodiensten. De dienst bevat een ruim aanbod aan grote filmtitels en televisieseries. Via Netflix zijn een aantal grote televisieseries te bekijken, waaronder Breaking Bad en Orange is the new Black. Met een groot aanbod aan films kunt u uzelf urenlang vermaken en lang naar favoriete content kijken.

Sinds korte tijd heeft Nederland ook een Nederlands alternatief voor Netflix. NPO en RTL hebben samen een nieuwe online videodienst uitgebracht: NL Ziet. Via NL Ziet kunnen gebruikers hun favoriete NPO- en RTL-programma's in Full HD terugkijken. De dienst biedt een ruim aanbod aan Nederlandse series en films. Documentaires die zijn uitgebracht door de NPO behoren ook tot het aanbod van NL Ziet. Ondanks de recente lancering van NL Ziet is het aantal televisieseries en films op het online platform al groot. Dit zal de komende tijd alleen nog maar verder groeien.

Om een abonnementsdienst zoals Netflix of NL Ziet te kunnen gebruiken moet er een maandelijkse fee betaald worden.

Netflix heeft een maandelijkse abonnementsprijs van €7,99 voor 2 actieve streams. Het duurdere pakket, van €11,99 per maand, laat tegelijkertijd 4 actieve streamers toe. De eerste maand van Netflix is gratis.

NL Ziet kost €7,95 per maand. Bij deze dienst kan maar met één persoon actief gestreamd worden. Bij NL Ziet is de eerste maand televisiekijken gratis.

Films kijken via torrents

Een bekende manier om televisie op de computer te kijken is door de gewenste series binnen te halen met Torrent software zoals Bittorrent. Deze software stelt u in staat om allerlei series en films met enkele muisklikken binnen te halen. Torrents maken gebruik van de verbinding tussen verzender en ontvanger. Andere gebruikers die via Torrents uw gewenste bestand hebben gedownload 'seeden' het bestand naar uw computer. Dit houdt in dat zij via hun computer de betreffende bestanden toesturen. Door te downloaden vanaf andere computers, en niet via een server, kan een hoge downloadsnelheid worden behaald en kunt u zorgen dat de gewenste serie spoedig binnen is.

Het grote voordeel van Torrents is het gebruiksgemak. Via talloze indexwebsites kan worden gezocht naar de titel van een serie of film. Op basis van de zoekopdrachten worden allerlei resultaten getoond. Uit deze resultaten kunt u uw gewenste Torrent-bestanden selecteren. Deze hebben in veel gevallen de titel en het releasejaar van de serie of film in hun bestandsnaam. Het Torrent-bestand is eenvoudig te downloaden en kan worden geladen in jouw Torrent-software. Televisie kijken via Torrents is erg gemakkelijk. Nadat het Torrent-bestand is geladen zal de software alle bestanden via andere computers binnenhalen. Dit is een proces dat spoedig is uitgevoerd en waarbij vaak de maximale downloadsnelheid wordt bereikt.

Het binnenhalen van televisieseries en films via Torrents is een efficiënte manier om snel alle gewenste series van televisie te kijken op de computer. Het biedt de mogelijkheid om buitenlandse series die nog niet in Nederland zijn uitgekomen binnen te halen en bijna direct te kijken. Na het downloaden van de bestanden zullen deze de juiste bestandformaten hebben om direct te openen in Windows Media Player of VLC Media Player.

Samenvatting

Bovenstaande methodes zijn perfect om televisie op de computer te kijken. Enkele van de methodes, zoals de provider- en videoabonnementsdiensten, kosten een maandelijks bedrag. Andere methodes zijn juist gratis en bieden jou een prettige en kosteloze kijkervaring.

Wil je zonder al te veel risico's tv kunnen kijken op de computer? Kies dan voor een VPN verbinding, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een ander IP adres, zodat jouw gegevens niet zijn te achterhalen.