Acronis Drive Monitor downloaden

Dat je harde schijf een belangrijk onderdeel van je pc vormt, hoeven we je wellicht niet duidelijk te maken. Toch is dit één van de meest kwetsbare onderdelen van je computer aangezien er 'slijtage' tot stand zal komen. Acronis Drive Monitor is speciaal ontworpen om een oogje in het zeil te houden.


Bij aankomend onheil zal je gewaarschuwd worden. Na installatie nestelt deze applicatie zich in het systeemvak van de Windows taakbalk. Aan het pictogram kan je afleiden wanneer de software een probleem vaststelt. Daarbij kan het om tal van problemen gaan. Enkele voorbeelden: een hogere schijftemperatuur dan een zelf ingesteld limiet of gemeten waarden (door de ingebouwde S.M.A.R.T.-functie) die volgens het programma op slijtage kunnen duiden.


Opgelet: mogelijk moet je eerst nog de S.M.A.R.T.-functie in het BIOS activeren. Verder is er ook de mogelijkheid om vastgestelde problemen automatisch via e-mail te laten verzenden. Je moet dan wel de nodige gegevens van de SMTP-server invoeren. Veel succes!