Geosetter downloaden

Geosetter 3.3.48 is een uitstekend hulpmiddel bij het 'geotaggen' van foto's. Ben jij nog niet bekend met het nieuwe begrip 'geotaggen'? Stel je hebt net een prachtige wandeltocht achter de rug waarbij je onderweg enkele schitterende plaatjes vastlegde op foto.


Wil je, in zo'n geval, de exacte locatie aan de foto meegeven, dan ben je aan het 'geotaggen'. Leuk toch, niet? Moeilijk is dit proces allerminst. Haal de foto's op en selecteer de gewenste foto. Duidt daarna de precieze locatie van het plaatje op de ingebedde kaart van Google Maps aan. Klik op de knop 'Verbind markering aan de geselecteerde foto's' en de locatie (als exif-tags) wordt aan de foto toegevoegd.


Voor dat laatste proces maakt Geosetter gebruik van een zogenaamde 'ExifTool'. Er zijn verscheidene formaten waarmee deze software overweg kan. Naast JPEG en tiff zijn dat nog tal van raw-formaten, zoals oa dng, crw, cr2, thm, nrw, nef, mrw, srf, sr2, raw en rw2. Gegeotagde plaatjes kunnen direct naar een kmz-bestand worden overgebracht. In samenwerking met Google Earth, kan je op die manier onmiddellijk je wandelroute terugvinden. Succes!