Gimp downloaden

GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een programma om afbeeldingen te bewerken. Gimp wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit voor weinig geld (gratis!).

GIMP wordt vaak vergeleken met programmas zoals Photoshop, aangezien ze dezelfde functionaliteit hebben. Als je twijfelt tussen programmas moet je eigenlijk niet afvragen "welk is het beste?", maar: "welk is het voordeligste voor mij?" In veel gevallen is dat dus de GIMP (vandaar zijn zeer grote populariteit). 


The GIMP werkt met losse venstertjes die je naar wens kunt verplaatsen en aanpassen. In het hoofdvenster vind je gereedschap als selectietools, pennen, gummetjes, verfborstels, een kleurkiezer, een cloner en nog veel meer. De opties bij elk stuk gereedschap verschijnen in een apart venstertje.
Lagen en kanalen zijn eveneens aanwezig, Om The GIMP te kunnen gebruiken, moet je eerst de GTK 2.0-omgeving installeren. Je kunt die via de website binnenhalen. Zowel tijdens de installatie van GTK als van The GIMP moet je Nederlands al selecteren, als je het programma in het Nederlands wilt gebruiken tenminste. 


The Gimp is ook beschikbaar voor Linux en OS X.
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP