IcoFX downloaden

IcoFX 1.6.4 is een tool die speciaal ontworpen is om je creatieve geest naar boven te halen. Met dit programma ben je namelijk in staat om zelf pictogrammen te ontwerpen voor je besturingssysteem (Windows). IcoFX staat toe om bestaande pictogrammen te importeren. Daarnaast behoort het converteren van afbeeldingen ook tot de mogelijkheden.


Vervolgens kan je deze verder naar hartelust bewerken. Het converteren, exporteren of importeren kan in batch gebeuren. Een groot pluspunt van IcoFX is dat je ongeveer 40 effecten tot je beschikking hebt. Een kleine bloemlezing: vervagen, verscherpen, gloeien, slagschaduw, reliëf, schudden enzovoort... Hier vind je tevens tal van standaard beeldbewerkingsopties (contrast, tint, kleurbalans etc).


De interface is relatief klassiek inclusief een kleurenpalet, gereedschapskist en een voorbeeldvenster voor tussentijdse resultaten. Een minpunt is dat het creëren van geanimeerde pictogrammen niet mogelijk is. Tot slot is het zelfs mogelijk om, via een USB-stick, altijd en overal hetzelfde pictogram in de Verkenner te hebben. Veel plezier met IcoFX!