IrfanView downloaden

IrfanView is een freeware programma waarmee je grafische bestanden en video- en audiobestanden kunt bekijken of afspelen. Voor sommige van deze formaten geldt dat je ze met IrfanView ook kunt converteren van het ene formaat naar het andere. IrfanView biedt een aantal mogelijkheden om bestanden te bewerken.

Het programma kan veel meer dan alleen maar fotos op het scherm tonen. Talloze opties geven u de mogelijkheid om de grootte aan te passen, beelden te roteren, de kleurenopmaak te veranderen en effecten toe te voegen. U kunt ook een diashow of een presentatie maken en afspelen. Wie een TWAIN32-compatibele scanner heeft, kan in IrfanView rechtstreeks beelden inscannen.

IrfanView maakt het mogelijk om een veelheid van grafische beelden, video en audio formats snel te visualiseren. (JPG/JPeG/JPeG 2000, PhotoCD, GIF, ANI/CUR, TIF/TIFF, ICO/ICL/EXE/DLL, SWF (Flash/Shockwave), WAV, ASF, MOV)
IrfanView is compatible met de Filter Factory van Photoshop (effects)en biedt tevens de mogelijkheid tot het lezen van data EXIF/IPTC.

Het programma is in het nederlands wanneer u het Nederlandse taal menu installeert naast het programma.