Microsoft Word downloaden

Ben je op zoek naar gratis Microsoft Word voor Mac, Windows, iOS of Android? Dan ben je hier bij NederlandstaligeSoftware.nl aan het juiste adres. Microsoft Word, de bekendste en beste tekstverwerken, heeft namelijk een gratis proefversie. Deze download je gratis via deze pagina.

Microsoft Word is beschikbaar voor vrijwel alle besturingssystemen en we bieden hier dus verschillende varianten: Microsoft Word voor Mac, Microsoft Word voor Windows, Microsoft Word voor iOS en Microsoft Word voor Android.

Wat is Microsoft Word?

Microsoft Word is eigenlijk bij iedereen welk bekend en is een absolute must-have voor iedere computergebruiker. Ga je een complex rapport opstellen voor school of wil je simpelweg een brief digitaal schrijven? Met Word heb je alle tools die je nodig hebt. Met de officiële Microsoft Word download geniet je van de volgende handige functionaliteiten:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Word heeft een intuïtieve interface waarmee je snel aan de slag kan.
 • Opmaakopties: Word biedt veel verschillende lettertypen, kleuren en stijlen om je documenten mooier te maken of professioneel te laten ogen.
 • Gebruik van media: Met Word voeg je eenvoudig afbeeldingen, grafieken en andere media toe aan je tekstbestanden. Daarbij kun je ook 3D-modellen toevoegen aan je documenten om presentaties en rapporten professioneler te maken.
 • Spellingscontrole: Word heeft een automatische spellingscontrole voor spelfouten én grammaticale fouten.
 • Samenwerken: Met de online versie van Word werk je samen met anderen in gedeelde documenten.
 • Type documenten: Met Word kun je je tekstbestanden opslaan als verschillende soorten documenten, zoals PDF, Docx, webpagina en meer.
 • Inhoudsopgave en paginanummering: Automatiseer de inhoudsopgave en paginanummer. Handig voor lange documenten zoals scripties en boeken.
 • Rechtermuisknop functies: Gebruik de rechtermuisknop om snelkoppelingen te openen, zoals knippen, plakken, synoniemen en slimme zoekopdrachten.
 • Vertalen en slim zoeken: Vertaal teksten direct in Word of gebruik slimme zoekopdrachten om informatie van het internet toe te voegen aan je document.
 • Nieuwsbrieven en webpagina’s: Maak nieuwsbrieven en webopagina’s direct in Word en exporteer ze eenvoudig.

Hoe Microsoft Word gratis downloaden?

Wil je Microsoft Word gratis downloaden? Volg dan deze stappen:

 1. Klik op de downloadknop op deze pagina.
 2. Kies het juiste besturingssysteem (Windows, MacOS, Android of iOS).
 3. Volg de instructies om de gratis Word installatie te voltooien.
 4. Open Word direct en start met het maken van documenten!

Microsoft Word App

Met de Microsoft Word app voor Android en iOS (Word voor iPhone en Word voor iPad) kun je documenten bewerken en delen via je smartphone of tablet. Dit is ideaal als je veel onderweg bent en toch productief wilt blijven. De Word app biedt bijna alle functies die Word voor desktop ook te bieden heeft. Je hebt hiermee altijd en overal toegang tot al je documenten wanneer ze opgeslagen zijn in de cloud.

Microsoft 365 en Word

Microsoft Word is een belangrijk onderdeel van Microsoft 365, het uitgebreide softwarepakket van Microsoft. Hiermee krijg je naast Word ook toegang tot onder andere Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint en Microsoft Teams. Je hebt hiermee bovendien toegang tot de Microsoft Cloud, waardoor je je documenten eenvoudig online kunt bewaren en delen of kunt openen via een ander apparaat. Office 365 is beschikbaar als eenmalige aankoop of als abonnement voor privé en zakelijk, waardoor je veel flexibiliteit hebt in wat het best bij jou past.

Download Word proefversie

Microsoft Word is een onmisbare tool voor iedereen die regelmatig teksten schrijft of documenten maakt. Het is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en krachtig, waardoor je er naast privégebruik ook professionele documenten mee kunt maken en bewerken. Word is geschikt voor studenten, professionals en thuisgebruik.

De gratis proefversie van Microsoft Word vandaag nog downloaden? Gebruik dan de downloadknop op deze pagina van NederlandstaligeSoftware.nl!