Google Earth downloaden

Google Earth is in de loop der jaren een van de meest gebruikte programma's geworden. Met dit handige stukje software ontwikkeld door Google, krijg je toegang tot satellietbeelden van Nederland en vele andere landen. En tegenwoordig kun je met de Streetview optie zelfs recente foto's bekijken van 95% van Nederland.

Met Google Earth kun je verder afstanden opmeten, een route uitzetten, birdview gebruiken en tegenwoordig zit er zelfs een heuse flight simulator (vliegsimulator) ingebouwd in Google Earth.

De luchtfoto's waarmee je Nederland vanuit de lucht kunt bekijken in Google Earth, zijn afkomstig van Digital Globe. In augustus 2014 is er een nieuwe satelliet gelanceerd die in 2016 moet gaan zorgen voor 4 keer scherpere luchtfoto's in Google Earth. Een mooie vooruitgang in het verschiet dus!

Op basis van Google Earth zijn er vele nieuwe programma's en apps ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps, de routeplanner van Google, maar ook Buienradar maakt gebruik van de beelden van Google Earth. Ook wordt Google Earth gebruikt voor vele media voor bijvoorbeeld het maken van reportages.

De standaard versie van Google Earth is helemaal gratis en Nederlandstalig. Wil je extra mogelijkheden, dan kun je kiezen voor de Google Earth Pro versie. Maar als basisgebruiker ben je die in principe niet nodig.