10 Antwoorden op vragen over nieuwsgroepen

Nieuwsgroepen worden steeds meer gebruikt om nieuwe films, muziek en andere bestanden binnen te halen. Maak je nog niet uitgebreid gebruik van nieuwsgroepen? Dan heb je op dit moment vast enkele vragen. Wij zullen in dit artikel 10 antwoorden op vragen over nieuwsgroepen geven.

Inhoudsopgave

Wat is de beste software?

Om te downloaden met nieuwsgroepen heb je software nodig. Via een client haal je de bestanden binnen. De beste client van dit moment is Spotnet. Je kunt hiermee downloads op het internet zoeken en direct via Spotnet binnenhalen. Downloaden kost zo maar enkele muisklikken.

Hoeveel kost nieuwsgroepen?

Om van nieuwsgroepen gebruik te maken moet je een maandelijks abonnement bij een provider afnemen. Zo krijg je toegang tot Usenet. Dit maandelijkse abonnement kost €7,50 of €10,00. De prijs is afhankelijk van de provider en de kwaliteit van de newsservers.

Waar vind ik downloads?

Als je gebruikmaakt van Spotnet dan kun je zelf zeer eenvoudig via de software downloads vinden. Je voert een naam van een film, muziekalbum/-artiest of een andere zoekterm in en vervolgens worden de resultaten getoond. Het zoeken naar goede downloads kost vaak slechts enkele seconden en je kunt deze direct starten.

Hoe kun je downloaden?

Als je toegang hebt tot newsservers en gebruikmaakt van een Usenet-client zoals Spotnet dan heb je alles wat je nodig hebt. Maak je gebruik van een andere client om nieuwsgroepen te gebruiken dan kun je online op zoek naar de downloadfiles - pas altijd op voor risicovolle websites. Hierna worden de bestanden automatisch in de client geopend en gedownload.

Hoe snel downloadt nieuwsgroepen?

Dit is afhankelijk van de Usenet-provider en jouw eigen internetsnelheid. Het gemiddelde Usenet-pakket werkt met 50Mbit maar sommige providers bieden ook 100Mbit aan. Maar wanneer jouw eigen internetsnelheid lager ligt, bijvoorbeeld 30Mbit, dan zal dit altijd de maximale snelheid zijn waarmee je kunt downloaden.

Is het legaal om te downloaden?

Ja, bestanden binnenhalen via nieuwsgroepen is legaal. Het hangt grotendeels af van de soort bestanden die je binnenhaalt om vast te stellen of het illegaal is. Downloaden via nieuwsgroepen is niet illegaal maar het downloaden van films, muziek en andere bestanden waar auteursrecht op rust wel. Lees dit artikel voor meer informatie.

Welke bestanden kun je downloaden?

Er zijn inmiddels miljoenen bestanden in het nieuwsgroepennetwerk beschikbaar. Denk aan de nieuwste films, de laatste muziekalbums, e-books en nog veel meer. Veel bestanden worden direct na hun release in het netwerk gezet zodat iedereen het kan downloaden.

Upload je bij nieuwsgroepen?

Nee, als je met Usenet werkt dan zul je nooit zelf uploaden. Je downloadt de bestanden net als iedereen van een algemene server en deelt dus geen bestanden met anderen.

Hoeveel kan ik per maand downloaden?

Er zit geen limiet aan de hoeveelheid bestanden die je via nieuwsgroepen kunt binnenhalen. Je kunt dus oneindig downloaden zolang jouw internetsnelheid snel genoeg is. Hanteert jouw eigen internetprovider een downloadlimiet dan ben je hier vanzelfsprekend aan gebonden.

Hoe veilig zijn nieuwsgroepen?

Als je downloadt met nieuwsgroepen dan is de kans zeer klein dat je in aanraking komt met besmette bestanden. De community rondom het netwerk doet er alles aan om het schoon te houden. Zo wordt voorkomen dat er virussen in het netwerk komen die zich kunnen verspreiden.